Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın'dan Ayasofya tartışmalarına cevap: Ben kimseye bir terbiyesizlik yapmıyorum, Gazeteci olarak soruyorum

Buket Aydın, Millet İttifakı ve Ayasofya tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu. Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Aydın, "Ben kimseye bir terbiyesizlik yapmıyorum. Gazeteci olarak soruyorum ve seçmen olarak kime oy vereceğimi bilmek istiyorum. Ayrıca Ayasofya'da namaz kılıp kılmadığımı da nereden biliyorlar" dedi.

Haberet.com Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, geçtiğimiz haftalarda Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde ülkeyi nasıl yöneteceğine dair çarpıcı yorumlarda bulunmuş, kimsenin soramadığı soruları gündeme getirmişti.

'LGBTİ', 'İstanbul Sözleşmesi' ve 'Ayasofya'nın müze yapılması' gibi konular üzerinden Millet İttifakı'nın ortak paydada nasıl bulaşabileceğini ele alan Aydın, sosyal medyada gündem oldu. 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN BUKET AYDIN'A CEVAP
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan cevap geldi. 

Karamollaoğlu, "Ayasofya fethin sembolüyse Fatih’in sembolü de adalettir. İktidara geldiğimizde Ayasofya gerçek manada açılmış olacak. Kendi ruhuna kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

"AYASOFYA’DA NAMAZ KILIP KILMADIĞIMI NEREDEN BİLİYORLAR"
Gündem olan açıklamalar sonrası Buket Aydın Haber Global ekranlarında kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. 

Aydın, "Gazeteci soru sorar. Ben de gazeteci kimliğimin yanında bir seçmenim ayrıca. Kime oy vereceğini bilmek istiyorum. Ayasofya’nın ne olacağını bilmek istemem, Ayasofya’da gidip namaz kılmam veya kılmamamla ilgili doğru orantılı bir durum değildir olamaz. Ben sadece herkesin sorması gereken bir soruyu kamuoyuna sunuyorum. Ve bu konuda ne düşünüyorsunuz diyorum. Kimseye bir terbiyesizlik de yapmıyorum. Ayrıca Ayasofya’da namaz kılıp kılmadığımı nereden biliyorlar." dedi.

Araştırmacı İhsan Aktaş: Kılıçdaroğlu yüzde 53'ü neyle toplayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak'tan beklentimiz PKK'yı topraklarından temizlemesi Ambulans hasta nakli sırasında haczedildi HDP'nin nevruz etkinliğinde PKK sloganları