İsrail durulmuyor, hava saldırılarına devam ediyor: 18 Filistin'li hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Refah'ta mülteci kampına ve bir eve yönelik yaptığı hava saldırısında 18 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail tankları Gazze'yi yeniden kuşatmaya hazırlanıyor.

İsrail durulmuyor, hava saldırılarına devam ediyor: 18 Filistin'li hayatını kaybetti

İsrail güçleri, Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'nin güneyindeki Refah kentine hava saldırılarına başladı.
İsrail tanklarının haftalar önce çekildiği Gazze'nin kuzeyine yeniden girdiği ve ilerleyişe geçtiği bildirildi

İsrail durulmuyor, hava saldırılarına devam ediyor: 18 Filistin'li hayatını kaybetti - Resim : 1

Reuters haber ajansının aktarımına göre İsrail tankları, Gazze'nin kuzeyinde saldırılar sebebiyle yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bazı okulları yeniden kuşattı.

İŞGAL ASKERLERİ VE TANKLAR İLERLİYOR

Beyt Hanun ve kuzeydeki bir diğer kent Cibaliye'de internet kesintileri yaşandı.
Gazze'nin kuzeyinde yaşanan vahşete ilişkin Reuters'a konuşan bir kişi, "İşgal askerleri, tankların ilerlediği (bölgedeki) okullarda ve yakınlardaki evlerde kalan tüm ailelere tahliye emri verdi. Askerler çok sayıda erkeği alıkoydu" ifadeleri kullandı.

İsrail durulmuyor, hava saldırılarına devam ediyor: 18 Filistin'li hayatını kaybetti - Resim : 2

İSRAİL EVE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ: 7 ÖLÜ

Yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı Beyt Hanun, İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatında hedef aldığı ilk bölgelerden biriydi. İsrail'in ağır bombardımanına maruz kalan bölge, meyve ağaçları sebebiyle daha önce 'meyve sepeti' olarak bilinirken şu anda büyük bir enkaz yığınına dönüşmüş halde. İsrail'in saldırıları sebebiyle yerinden edilen pek çok kişi son haftalarda İsrail güçlerinin çekilmeye başlamasıyla Beyt Hanun ve Cibaliye'ye dönmüştü. İsrail güçlerinin ilerleyişiyle bazı Gazzeliler yeniden kuzeyden ayrılmaya başladı.

Filistinli sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İsrail güçleri, Gazze'nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan ve 2,3 milyon kişinin yaşadığı Refah kentine de hava saldırıları düzenledi. Gece yarısından hemen önce Refah'ta bir eve düzenlenen hava saldırısında, aralarında çocukların da olduğu yedi kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail durulmuyor, hava saldırılarına devam ediyor: 18 Filistin'li hayatını kaybetti - Resim : 3

Gazze İçişleri Bakanlığı da Gaze'nin Tuffah bölgesinde İsrail'in düzenlediği hava saldırısının bir polis aracına isabet ettiğini ve yedi polis memurunun öldüğünü duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500’ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli öldürüldü, 76 bin 575 kişi yaralandı.

Gazze Filistin
AK PARTİ Kanun tekliflerine hazırlanıyor Kaç öğretmen atanacak, hangi branşlarda olacak? "Biz bitti demeden bitmez" Bitlis'te neler oluyor? "Bombacı Mülayim" gözaltına alındı