Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez

Son Dakika: Seçimlerin ardından ilk kez partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıktan çıkan takdir ne olursa olsun başımızın üstünedir. Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz" dedi. Erdoğan, geride kalan yerel seçimlerin genel seçim havasına sokulmak istendiğini belirterek, "81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Biz bitti demeden bitmez" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez

Son Dakika: AK Parti, seçimlerin ardından ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada seçim sonuçlarını değerlendirerek parti içinde gerekli değişimleri yapmaya başladıklarını kaydetti.

Muhalefetin 31 Mart yerel seçimlerini genel seçim havasına sokmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "Bunu bir genel seçimmiş gibi algılayıp şımaranlar, ülkeyi yönetecekmiş zanneden zavallılar..." sözleriyle muhalefete seslendi. 

31 Mart seçimlerinin 20 yıldaki en düşük katılımlı seçim olarak kayıtlara geçtiğine dikkati çeken Erdoğan, 14-28 Mayıs'taki oy oranlarını hatırlatarak "81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Her zaman düştüğümüz yerden kalktık. Biz bitti demeden bitmez. Milletimizin mesajlarını baş tacı yapacağız. Daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 1

"CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMLERDEN ALNININ AKIYLA ÇIKMIŞTIR"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bayramdan önce bir demokrasi bayramı olan mahalli idareler seçimlerini gerçekleştirdik. Huzur içinde gerçekleştirdik. Birkaç olay dışında seçimlerde hiçbir sorun yaşanmadı. Kuzeyden Güneye Doğudan Batıya vatandaşlarımız sandığa giderek iradesini gösterdi.

Yüksek bir kampanyadan sonra milletimizin sergilediği bu duruş takdire şayandır. 85 milyon olarak birlikte var olduğumuzu, hep birlikte Türkiye olduğumuzu dünyaya yeniden gösterdik. 31 Mart seçimlerinin ülkemize, milletimize, şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Tüm sandık görevlilerine ve kolluk kuvvetlerimize buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 2

Hiç şüphesiz burada en büyük takdiri yol arkadaşlarım hak ediyor. AK Parti teşkilatları olağanüstü bir performansla çalıştı. Çarşı pazar ziyaretleriyle, mahalle mahalle köy köy dolaşarak seçim çalışmalarını gerçekleştirdiler. Kadın kolları, gençlik kolları, il, ilçe teşkilatlarımız, partimize davamıza destek veren tüm partililerimize buradan şükranlarımı sunuyorum.

Rabbime şahsıma böyle vefalı, samimi yol arkadaşları bahşettiği için şükrediyorum. 15 Temmuz sonrası kurduğumuz Cumhur İttifakı da seçimlerden alnının akıyla çıkmıştır.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 3

"SON 21 YILDAKİ EN DÜŞÜK KATILIMLI SEÇİM"

Buradan Cumhur İttifakı olarak birlikte hareket ettiğimiz Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye ve ülkücü kardeşlerimize de teşekkür ediyorum.

Hükümetimiz bir sandık sınavını daha başarıyla verdi. Sandıktan çıkan takdir ne olursa olsun başımızın üstünedir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 4

31 Mart seçim sonuçları birçok noktadan değerlendirmeyi hak ediyor. Bu seçim, son 21 yıldaki en düşük katılım oranıyla kayıtlara geçmiştir. Yaklaşık 7 puanlık gerilemenin üzerinde durulmalı. Yaklaşık 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Henüz 10 ay önce yapılan seçimlerde yüzde 52'lik oy oranıyla bize destek veren seçmenin sandığa gitmediğini görüyoruz. Bunun altında yatan nedenleri araştırıyoruz. 

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 5

CUMHUR İTTİFAKI TOPLAM 756 BELEDİYE KAZANDI

Bu seçimlerde milletimiz 12'si büyükşehir toplam 539 belediyenin emanetini bize vermiştir.

Cumhur İttifakı olarak ise toplam 756 belediyeyi yönetme sorumluluğu vermiştir.

Türkiye genelinde belediyelerimizin toplam yüzde 54,3'ü Cumhur ittifakı tarafından yönetilecektir. Bu ittifakın 'gerçek belediyecilik' anlayışını tercih eden seçmene şükranlarımı sunuyorum.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 6

HATAY'DA SEÇİM SONUÇLARI

Hatay'da seçmen kirli senaryolara karşı tavrını çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Ölülere oy kullandırıldığı gibi pek çok yalan ortaya atılmıştır. CHP’nin milli irade hazımsızlığı ayyuka çıksa da YSK son noktayı koymuştur. Önümüzdeki dönemde Hataylı kardeşlerimize teşekkürümüzü bizzat ifade edeceğiz.

"ÜLKEYİ YÖNETECEKLERİNİ ZANNEDEN ZAVALLILAR"

Bunun yerel seçim olduğunu unutup şımaranlar, farklı heveslere kapılanlar olduğunu görüyoruz. Ülkeyi yöneteceklerini zanneden zavallılar. Birileri kendilerince yerel iktidar merkezi iktidar diye ikili yapı ihtisas etmeye çalışıyor. DEM'e diyet borcu ödemek değilse hayalden ibarettir bu. 81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve kabinesidir.

Sapla samanı karıştırmaya çalışanları bu gerçekle yüzleşmeye davet ediyorum. Biz Türkiye'ye ne yapılması gerekiyorsa onu yapmak derdindeyiz. Demokrasi öncelikle halkın iradesini kabullenmek demektir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 7

"GÜÇLENMİŞ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Milletimizin mesajlarını baş tacı yapacağız. Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Bizim lügatımızda böbürlenme yoktur. Millete mesafe koyma asla ama asla yoktur. Biz bu milletin ta kendisiyiz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 8

"BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ"

Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz.

Her zaman düştüğümüz yerden kalktık ve Allah büyüktür dedik. Şimdi bakıyorum AK Parti'nin aldığı oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor. Diğer yandan karamsarlık yayılıyor. Bunlar AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Bunlar AK Parti'nin nereden, nasıl geldiğini anlayamamış, ufkunun ne kadar geniş olduğunu anlayamamışlar. Biz bitti demeden bitmez. 

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 9

"BURADAN MUHALEFETE EKMEK ÇIKMAZ"

Biz Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Mesajı alır, gerekeni yapar, yolumuza devam ederiz. Kimse sevinmesin.

AK Parti'ye ayar vermeye çalışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz. Milletimiz dışında kimse bize mesaj veremez. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz.

Önümüze bakacağız. Türkiye yüzyılı vizyonumuzu nasıl gerçekleştireceğimize bakacağız. Bu harekette şımarıklık olmaz, milletin gündeminden kopmak asla olmaz. Bu harekette yeise yer yoktur. Bu harekette umutsuzluğa asla yer yoktur. Bu hareket korkakların omuzlayacağı bir hareket değildir.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 10

"GEREKLİ ADIMLARI ATMAYA BAŞLIYORUZ"

Muhasebemizi yapar, nerede kalmıştık der, yolumuza devam ederiz. Seçim sonrası yaptığımız değerlendirmeler sonrası gerekli adımları atmaya başlıyoruz.

28 Mayıs'ta milletimiz bize bir yetki verdi. Milletin verdiği bu yetkiyi omuzlarımızda dirayetle taşıyacağız. Artık seçiminde olmadığı 4 yılda enflasyonla mücadelemizi zaferle sonuçlandıracağız.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 11

Terör devleti İsrail hem Gazze'de hem de Batı Şeria'da insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Şimdi seçim sürecinde de seçim sonrasında da bir takım kesimlerden bazı insafsız, izansız ithamlarda bulunuldu. Bu ithamlar bazı çevrelerde karşılık buldu. Bu yalanlar üzerinden bizi, partimizi töhmet altında bıraktılar. Bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde eleştiri yağmuruna tuttular.

Bunu söylemek istemezdim ama mecbur kaldım. Hiç kimse bizim Filistin tavrımızı sorgulayacak kalibrede değildir. Bizim hayatımız Filistin davasıyla geçmiştir. Biz işgal ve katliamı 7 Ekim'de öğrenmedik. Biz bu uğurda ağır bedeller de ödedik. Filistin davasının lideri bugün misafirim olacak."

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu: Biz bitti demeden bitmez - Resim : 12

ERDOĞAN SEÇİM GECESİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında seçim yenilgisine ilişkin olarak özeleştirilerde bulunmuş, "31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır" diyerek değişime işaret etmişti.

Kaynak: haberet.com

Bitlis'te neler oluyor? "Bombacı Mülayim" gözaltına alındı Üç bakanlığın yürüttüğü çalışmada sona gelindi Cumhurbaşkanı Erdoğan Hafize Gaye Erkan'a yeni bir görev vereceği vaadinde bulundu Karaköy sahilindeki özel işletmeye ait yer kaldırıldı