İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'de olmak üzere toplam 30 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 28 Eylül Perşembe günü İstanbul'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz'in yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'de olmak üzere toplam 30 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Batı Akdeniz'de kuvvetli lodos beklenirken, yağışların; Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 1

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çorum ve Ardahan çevreleri, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 2

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Kütahya çevreleri ile İstanbul'un batısı, Manisa'nın kuzeydoğusu, Edirne ve Bursa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 3

Rüzgarın genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 4

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI DİKKATLİ OLUN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 28 Eylül Perşembe gününe dair paylaştığı rapora göre Edirne, İstanbul, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Bursa, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de gök gürültülü sağanak beklenirken, hava sıcaklıklarının Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 5

AKOM'DAN UYARI

İBB Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürlüğü'nden (AKOM) yapılan açıklamada, dün gece saatlerinden sonra Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği aktarmıştı.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 6

Kentte, hafta boyunca çoğunlukla bulutlu bir gökyüzünün hakim olması, aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanması öngörülüyor.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 7

Hava sıcaklıklarının 10 Ekim'e kadar mevsim normalleri civarında veya 1 ila 3 derece altında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 8

AFAD'DAN UYARI MESAJI GELDİ

İstanbul'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi.

İETT OTOBÜSÜ MAHSUR KALDI

Sağanak yağış sele neden oldu, İETT otobüsü mahsur kaldı.

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle İstanbul Valisi Davut Gül, uyarıda bulundu. Vali Gül, “Su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız” dedi.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 9

İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Sevgili İstanbullular, ilimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız” ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 10

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 11

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 12

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 13

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! AFAD'dan vatandaşlara uyarı mesajı geldi - Resim : 14

Çanakkale Tekirdağ Balıkesir Kütahya Edirne İstanbul Kırklareli Bursa Giresun Trabzon Rize Artvin Meteoroloji
Yasa dışı tütün mamulü üretimine hayır! 370 kişi gözaltında Hasan Basri Akdemir: Sığınmacılar üzerinden kampanya yürütenler sosyal medya ırkçıları türetti Selçuk Bayraktar'dan Elon Musk sorusuna yanıt! İstanbul Havalimanı CEO'su görevden alındı