İYİ Parti yeni anayasaya kapıyı kapattı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, ilk grup toplantısında partiden ayrılan isimlere 'geri dön' çağrısında bulunurken anayasa tartışmalarını sert bir dille reddederek kapıları kapattı.

İYİ Parti yeni anayasaya kapıyı kapattı
  • Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk kez grup toplantısında konuştu. 
  • Partiden ayrılan isimlere geri dön çağrısında bulunan Dervişoğlu, yeni anaysa tartışmalarına da son noktayı koyarken Sinan Ateş iddianamesine de tepki göstererek, "Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!" dedi.

GERİ DÖN ÇAĞRISI

  • İYİ Parti'den ayrılan isimlere çağrıda bulunan Dervişoğlu, "İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de sizindir. Gelin yaralarımızı birbirimize sarılarak saralım gelin küskünlükleri sonlandıralım. Kollarımız sonuna kadar açıktır." dedi.İYİ Parti yeni anayasaya kapıyı kapattı - Resim : 1

KAPILARI KAPATTI

  • Yeni anayasa tartışmaları gündemdeki sıcaklığını korurken İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan sert çıkış geldi.
  • Yeni Anayasa ile ilgili herhangi bir görüşmede yer almayacaklarını belirten Dervişoğlu, "Yeni anayasa tartışmaları Türkiye'nin değil Erdoğan'ın ve varlıklarını Erdoğan'a armağan etmiş olanların gündemidir. Bilakis, Sayın Erdoğan'ın siyasal ikbaline ve yeniden adaylık talebine, 'Ölene kadar cumhurbaşkanı olmasına' dair gaflet dolu bir ikmal ve takviye çabasıdır.
  • Hukuksuz bir ülkede adaletsiz bir düzende ekmeksiz bir millete 'Yeni Anayasa demek' ancak, abesle iştigaldir. Ve ancak, 'Ekmek bulamıyorsanız Anayasa yiyin' demektir" diye konuştu.

"MİLLET ÇEŞİTLİLİĞİ" GİBİ UCUBE BİR KAVRAM..."

  • Yeni anayasa içeriğine dair Sayın Erdoğan Bugüne kadar tek bir şey söylemiştir. "Milletin çeşitliliğini referans alan bir anayasa" yapacaklarını ifade etmiştir. Çünkü yarattığı Fiili durumlardan meşruiyet devşirmeye alışkın Erdoğan, ülkeye doldurduğu fiili kaçak nüfusuna kılıf arama derdindedir. Biz bu filmi daha önce de gördük millet tanımı değişsin, Türklük tanımı değişsin sonrası malum… Karşınızda İYİ Parti'yi bulursunuz. Onun kurucu ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz! Milli ve üniter devletten taraf olan bir siyasi parti olarak; "milletin çeşitliliği" gibi ucube bir kavram üzerinden, Yeni bir anayasa çalışmasını tartışmaya dahi lüzum görmüyoruz."

SİNAN ATEŞ İDDİANAMESİ

  • Sinan Ateş cinayeti hakkından hazırlanan 146 sayfalık iddianamenin kabul edilmesinin ardından iddianameye bir tepki de İYİ Parti liderinden geldi.
  • "16 ay süren bir soruşturmanın neticesi 146 sayfalık bir hatır senedi. İddianame değil, hukuk tarihimizin çamur belgesi. Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun! Sinan Ateş şehit edildiğinde tabutunun başında ben vardım. Diyoruz ki ya adalet, ya kıyamet!"

Kaynak: haberet.com

Abdülkadir Selvi'den Devlet Bahçeli'ye 'Osman Kavala' yanıtı 8 ilde 'Mahzen' operasyonu: Bir suç örgütü daha çökertildi Ankara'da FETÖ operasyonu! 15 gözaltı Mağdur sayısı yükseldi