Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı

CHP'de gerçekleştirilen kurultayda genel başkan Özgür Özel oldu. Kemal Kılıçdaroğlu bir seçimden daha yenilgiyle ayrılırken bu sefer koltuğu kaybetti. CHP'de gerçekleştirilen değişim sonrası gözler Tanju Özcan ve Muharrem İnce'ye çevrildi.

Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında girdiği 12'nci seçimde de boynu bükük ayrılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanından gelen 'değişim' ve 'istifa' çağrılarına kulak tıkayarak kurultaya kadar koltuğunda oturdu.

Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı - Resim : 1

  • Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da düzenlenen 38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel genel başkanlık için yarıştı. Özel, seçimlerin iki turunda da Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP’nin yeni Genel Başkanı olurken, Kılıçdaroğlu, CHP tarihinde görev başındayken kurultay kaybeden ilk genel başkan unvanını aldı. 

Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı - Resim : 2

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığı kaybetmesinin ardından gözler ihraç edilen isimlere çevrildi.

Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı - Resim : 3

  • Sözcü TV'de ana haber bültenini sunan Fatih Portakal bu akşam gerçekleştirilen yayında yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ne kadar demokratik olduğunu önümüzdeki günlerde görüleceğini belirtti.

Portakal, "CHP küllerinden yeniden doğmaya çalışıyor. Umutsuz insanlara umut olmaya çalışıyor. Özgür Özel'in ne kadar demokrat olacağının bir başka göstergesi acaba partide küskün olanları, Tanju Özcan, Muharrem İnce'nin partiye dönüp dönmeyeceği. Özcan partiye dönme yolunda adım attı. Peki ya Muharrem İnce ne yapacak? Muharrem İnce'den uzun zamandır haber alamıyoruz. Nerede olduğunu bilmiyoruz ve CHP'nin kurultay sürecinden önceki dönemde ve sonrası dönemde hiç haber alamadık. Gerçekten siyasetle mi uğraşıyor? Hala köyde mi yaşıyor? Çocuklarıyla birlikte vakit mi geçiriyor? Bilmiyoruz ama artık onu da kamuoyu yakından görmek istiyor." dedi.

Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı - Resim : 4

ÖZCAN DİLEKÇEYİ VERDİ İNCE NE YAPACAK?

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’ye dönüş talebi ile ilgili dilekçesini İl Başkanlığı’na teslim ettiğini belirtti. Özcan, “Geri dönüşümü talep ettim. Önümüzdeki hafta Parti Meclisi’ne sevk edilecek. Orada oylama yapılacak. Dönmem için karar çıkarsa yüzde 99 partime döneceğim diyebilirim” dedi.

Muharrem İnce CHP'ye geri mi dönüyor? Tanju Özcan 'telefonda konuştum' diyerek açıkladı - Resim : 5

  • Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin de CHP’ye geri dönmesini temenni ettiğini ifade eden Özcan, şunları söyledi: “Muharrem İnce ile geçen gün telefonla konuştuk. Dönüp dönmeyeceği konusunda net bir şey konuşmadık ama ben dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızın ‘babaevine dönme’ tabiri çok güzel oldu. Muharrem İnce’nin dönmesini çok istiyorum.”
Abartı egzoz kullanan sürücülere 230 bin TL ceza KYK asansörü yere çakıldı! AK Partili eski vekilden çarpıcı sözler: Sokakla inatlaşırsan... Üniversitede taciz iddiaları! Açığa alındı