NOW muhabiri ısrarla HIV aşısını sordu, Bakan Koca en sonunda patladı: Medyayla devleti sıkıştırmasınlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HIV virüsünün tedavisinde kullanılan HPV aşısında gelinen süreci aktararak "Biteceği süre için zaman veremiyoruz, yerlilik çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede nihayete erdireceğiz" dedi. NOW muhabirinin ısrarlar tarih istemesi üzerine ise "Medyayla devleti sıkıştırmasınlar" diyerek ilaç firmalarına tepki gösterdi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS'de yaşanan değişikliklere ilişkin yaptığı basın toplantısında HIV virüsü aşısı olan HPV sorularıyla karşılaştı.
  • Açıklamalarının başında HIV aşılarının çalışmalarına devam edildiğini kaydeden Bakan Koca, ilerleyen dakikalarda aynı soruyla karşılaştı.

NOW TV MUHABİRİNİN 'HIV AŞISI' ISRARI

  • NOW TV muhabiri Yeşim Karacaoğlu, "Bir takım çalışmalardan bahsettiniz ama ben tarih alma konusunda ısrarcı olacağım" dedi.

NOW muhabiri ısrarla HIV aşısını sordu, Bakan Koca en sonunda patladı: Medyayla devleti sıkıştırmasınlar - Resim : 1

"BİZ HPV AŞISINI YERLİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

  • Bunun üzerine Bakan Koca süreci tekrar özetleyerek şunları kaydetti:
  • "Birincisi HPV aşısını biz yerlileştirmek istiyoruz. Bu ayrıca yürüyen bir süreç. Kendi geliştirdiğimiz bir kit var ve bununla taramalar yapıyoruz.
  • Ayrıca idrardan muayene olmadan HPV taramasını yapmak üzere bir çalışma başlattık. Bu da ikinci safhaya geçti.
  • Dolayısıyla bizde riskli olan 194 hastadan hangileri için aşı geliştirilmesi gerektiğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

"TÜRKİYE İÇİN EN UYGUN OLAN FİRMAYI TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

  • İkincisi şu an hazır olan firmalarla da Türkiye için en uygun olan hangisi ise bununla ilgili
    görüşmelerimizi devam ettiriyoruz.
  • Tarih versem ilgili firmayla muhatap olurum."

NOW muhabiri ısrarla HIV aşısını sordu, Bakan Koca en sonunda patladı: Medyayla devleti sıkıştırmasınlar - Resim : 2

"BEN BAŞKA BİR ŞEY SÖYLÜYORUM SİZ BAŞKA BİR ŞEY..."

  • Bakan Koca bu açıklamasıyla sorunun yanıtını noktalamıştı ki Karacaoğlu bu kez "Daha önceden verilmiş bir sözdü" dedi. Bunun üzerine gerilen Bakan Koca, ilaç firmalarının Bakanlığı medya üzerinden sıkıştırmaya çalıştığını söyleyerek "Ben başka bir şey söylüyorum, siz başka bir şey söylüyorsunuz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

NOW muhabiri ısrarla HIV aşısını sordu, Bakan Koca en sonunda patladı: Medyayla devleti sıkıştırmasınlar - Resim : 3

NİYE DEVLETİN GÜCÜNÜ ZAYIFLATIYORSUNUZ?

  • Bakan Koca, "Karşınızda 3 tane firma var. Bu 3 firmayla ilgili niye devletin gücünü zayıflatıyorsunuz? Ben çalışmanın gidişatından bahsediyorum. Demek ki bir takım zorluklar yaşıyoruz. Demek ki karşımızda bir takım engeller oluşturulmak isteniyor. Medya üzerinden de baskı yoğunlaştırılıyor. Biz de diyoruz ki 'gelin hazır olan, ülke için uygun olan hangisiyse bunu tespit edelim, buna göre hareket edelim ama firmaların da her dediğini yapar noktaya gelmeyelim' Onlar da yer yer bizi gündem yaparak tarih almaya zorlamasınlar" dedi.

Kaynak: haberet.com

10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? Yarın okul var mı, ders işlenecek mi? Kargo uçağındaki faciayı kadın pilot önledi Bakan Koca: Onaylı randevu dönemi Pazartesi başlıyor Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşma tarihi belli oldu