Riskli süreç için 'su tasarrufu' çağrısı! Sapanca Gölü sağanak yağış ile beraber doldu

Ülke genelinde kurak geçen yaz aylarının ardından son günlerde yağışlar etili olmaya başladı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kuraklıkla karşı karşıya kaldığımız günlerin ardından sevindiren haber geldi. Yağışlarla beraber, maksimum seviyesi 32.20 olan Sapanca Gölü, 31.74 seviyelerine geldi. İşte detaylar...

Riskli süreç için 'su tasarrufu' çağrısı! Sapanca Gölü sağanak yağış ile beraber doldu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehirdeki içme suyu kaynaklarıyla ilgili son durumu değerlendirdi.

Riskli süreç için 'su tasarrufu' çağrısı! Sapanca Gölü sağanak yağış ile beraber doldu - Resim : 1
Caption

Geçtiğimiz gün etkili olan kuvvetli yağışlarla beraber Sapanca Gölü'nde 6 santimetrelik bir yükseliş kaydedildiğini ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya'nın ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayarak neredeyse 3 milyon vatandaşa nefes olan Sapanca Gölü'nün, Türkiye'deki tüm barajlar ile içme suyu kaynaklarının etkilendiği kurak dönemden risksiz şekilde geçtiğini ifade etti.

Riskli süreç için 'su tasarrufu' çağrısı! Sapanca Gölü sağanak yağış ile beraber doldu - Resim : 2

'SU TASARRUFU' ÇAĞRISI

Maksimum seviyesi 32.20 olan Sapanca Gölü'nün şu anda 31.74 seviyelerinde seyrettiğini belirten Yüce, riskli sürece girilmemesi için vatandaşlara "su tasarrufu" çağrısı yaptı. Yüce, Sapanca Gölü'nün Türkiye'deki en kaliteli içme suyu kanyakları arasında yer aldığına dikkat çekerek, "Türkiye yaz sezonunun sonunda kurak bir süreç yaşadı. Birçok barajımızda ve su kaynağımızda seviye kritik noktalara geriledi. Ama hamdolsun yürüttüğümüz sıkı çalışmalarında neticesinde Sapanca Gölümüzde riskli sürece düşmedik.

Riskli süreç için 'su tasarrufu' çağrısı! Sapanca Gölü sağanak yağış ile beraber doldu - Resim : 3

6 SANTİMETRE YÜKSELDİ

Son yağışlarla 6 santimetre yükseliş kaydederek 37.74 seviyesine ulaştık. Fakat bunu sürdürebilmek için suyumuzu tasarruflu kullanmak zorundayız. Su olmazsa hayattan söz edemeyiz. Lütfen suyumuzu dikkatli ve özenli kullanalım" dedi.

Sakarya
"DELİLE RAĞMEN SOMUT ADIM YOK" Müslüme Yağal davasında dedeye ceza talebi Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri belli oldu Diyanet inceleme başlattı! Konya'da depremzedelerle ilgili skandal sözler