Sinan Burhan'dan, Gazze'deki hastane saldırısı için "Hamas'ın halt yemesi" diyen Can Ataklı'ya sert sözler

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, 500 kişinin öldüğü Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısına ilişkin skandal ifadeler kullanan Can Ataklı'ya tepki gösterdi. Burhan, saldırıyı "Hamas'ın halt yemesi" diyerek yorumlayan Can Ataklı'yı İsrail yanlısı olmakla suçlayarak, "Eğer Filistin düşerse, Suriye düşer, Irak düşer ve nihai hedef Ankara'dır" dedi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100 canlı yayınında Can Ataklı'nın hastane saldırısına ilişkin skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

Flaş TV sunucusu Ataklı, 500 kişinin öldüğü Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısını İsrail'in değil Hamas'ın yaptığını söylemiş, İsrail'in medeni bir ülke olduğunu savunarak Hamas" liderlerine tepki göstermişti.

Sinan Burhan, Ataklı'nın tepki çeken 'İsrail seviciliği'ne karşın Filistin'in önemine bir kez daha dikkat çekti.

Sinan Burhan'dan, Gazze'deki hastane saldırısı için "Hamas'ın halt yemesi" diyen Can Ataklı'ya sert sözler - Resim : 1

"İSRAİL SEVİCİLİĞİ'Nİ ŞİDDETLE KINIYORUM"

Sinan Burhan, Ataklı'nın tavrından hayal kırıklığına uğradığını belirterek, İsrail'in devam eden Filistin çatışmasındaki eylemlerini savunmanın etik ve ahlaki değerlerle uyumsuz olduğunu vurguladı. Burhan, başarılı bir Filistin'in Türkiye'nin ve bölgesel istikrarın en iyi çıkarına olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Türkiye bu kadar tehdit altındayken Amerika ve Rusya bölme projeleri gerçekleştirirken Can Ataklı'nın 'Hastaneyi Hamas bombaladı' diyor. Bir İsrail seviciliği var bazı medya mensuplarında. Bunu şiddetle kınıyoruz.
Sinan Burhan
Sinan Burhan

"SADECE DİNDAŞLIK YA DA ARAP MİLLİYETÇİLİĞİ YAPMIYORUZ"

Türkiye'nin güvenliğinden bahsediyoruz. Bu bölgede Filistin başarılı olursa Türkiye güvende olur. Biz sadece dindaşlık ya da Arap milliyetçiliği yapmıyoruz. Rasyonel bir devlet aklının gereğini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Eğer Filistin düşerse, Suriye düşer, Irak düşer ve nihai hedef Ankara'dır. Bu İsrail yanlısı tavrı kınıyorum. Bu tür ahmakça söylemleri kınıyorum.

Sinan Burhan'dan, Gazze'deki hastane saldırısı için "Hamas'ın halt yemesi" diyen Can Ataklı'ya sert sözler - Resim : 3

CAN ATAKLI NE DEMİŞTİ?

Can Ataklı 500 kişinin öldüğü Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısını Hamas'ın kendisinin düzenlediği şeklinde skandal bir açıklama yapmış şu ifadeleri kullanmıştı:

"ÇOCUK ÖLÜLERİNİ YERLEŞTİRİP BİR MİZANSEN HAZIRLAMAK"

"Hastanenin İsrail tarafından vurulup vurulmaması bir muamma. Büyük ihtimalle de Hamas'ın halt yemesi. Ya yanlışlıkla ya da kendi insanlarını öldürüp dünyaya 'işte görüyorsunuz' demek için yapmış olabilirler. Başka türlüsü de zaten olamaz. Çocuk ölülerini yerleştirip bir mizansen hazırlayıp ortaya kürsü koyup konuşmak kadar insanlık dışı bir şey olamaz.

Sinan Burhan'dan, Gazze'deki hastane saldırısı için "Hamas'ın halt yemesi" diyen Can Ataklı'ya sert sözler - Resim : 4

"İSRAİL ÇOK GÜÇLÜ, ZEKİ, MEDENİ BİR ÜLKE"

İsrail bin füze atıyorsa Hamas da bin füze atıyor ama İsrail çok güçlü bir ülke, Hamas'tan daha medeni, zeki bir ülke. Hamas'ın attığı bin füzenin 2 tanesi bir yere düşüyor, İsrail geri kalanını demir kubbeyle havada patlatıyor. İsrail bombaları atmadan önce Hamas'a telefonla haber veriyor."

Kaynak: haberet.com

Refah Sınır Kapısı açıldı Kassam Tugayları ABD'li anne ve kızını serbest bıraktı Van'da deprem Hakan Fidan'ın basın danışmanı belli oldu