Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de

Son Dakika: Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurt genelinde coşkuyla kutlanırken Devlet Erkanı Anıtkabir'de bir araya geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Başkanlık makamını sembolik olarak çocuk başkana devretti.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de
  • 23 Nisan 1921'de milli bayram olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sabahın erken saatlerinde Anıtkabir'de anma ve kutlama töreni gerçekleşti.
  • Bakanlar, parti genel başkanları, kurum müdürleri ve çocuklar Ata'nın huzuruna giderek çelenk bıraktı.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 1

  • Törende TBMM Başkanı Numan  Kurtulmuş’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP TBMM Başkanvekili Celal Adan ve milletvekilleri yer aldı. Devlet erkanının ziyareti sırasında 81 ilden gelen çocuklar da Anıtabir’de ellerinde Türk bayrakları ile hazır bulundu.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 2

  • Heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kurtulmuş'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 3

TBMM BAŞKANI, BERABERİNDEKİ HEYETLE ANITKABİR'DE

  • Kurtulmuş, çelenk bıraktıktan sonra Mısak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir özel defterini imzalayarak şunları kaydetti:
Milli irademizin simgesi TBMM’nin sizlerin önderliğinde açılışının 104. Yılında buradayız. Kuruluş kararı, milli güçleri ortak amaç noktasında toplamıştır. 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek diriliş destanı yazdınız. 23 Nisan’ı büyük coşkuyla topluyoruz. Milletimizden aldığımız emanetle Cumhuriyetimizin 2. Asrının Türkiye Yüzyılı için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu heyecanla milletimizi temsil etmek büyük bir onurdur. TBMM önce insan ve vatan anlayışıyla demokrasi ve cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak kararlılıkla devam edecektir.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 4

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayram ve sevinçlerini paylaşıyor, onların güvenli, vatanına bağlı olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz. 23 Nisan'ın en içten dileklerimle kutluyor. Çocukların ve milletimizin refahı için nice bayramlar diliyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve 1. Meclisin milletvekilleri, aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 5

Numan Kurtulmuş ve beraberindekiler daha sonra 1. Meclis'e geçti.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 6

"ÜLKEYİ HER ALANDA GÜÇLÜ KILACAĞIZ"

Kurtulmuş, "O gün nasıl farklı fikirler altındaki milletvekilleri burada en üst mücadeleyi, fikri tartışmaları yapabildilerse bugün de biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde farklı siyasi partilerle sadece ve sadece ülkemizin geleceğine ilişkin görüşlerimizi tartışacağız ve ülkeyi her alanda güçlü kılacağız. Türkiye'nin çocuk bayramı üzerinden ortaya koyduğu bu vizyon, aslında bu yabancı misafirlerimiz, dünyanın dört bir tarafından gelen evlatlarımız vasıtasıyla dünyaya yayılıyor."

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 7

Kurtulmuş daha sonra Başkanlık makamını sembolik olarak çocuk başkan Aysima Arslan'a devretti.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 8

Küçük Aysima ilk icraatının çocuklarla ilgili olacağını söyledi.

Son Dakika: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı | Devlet erkanı Anıtkabir'de - Resim : 9

Kaynak: haberet.com

Kayıp ticari taksi şoförü ormanlık alanda ölü bulundu Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmaya çalıştı Balıkesir ve Bursa'da Mahzen-31 operasyonu Türkiye'de 23 Nisan coşkusu! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları ağırlayacak