Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasındaki gizli protokol ittifak ortaklarını rahatsız etmeye devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. "Haberimiz yoktu" diyen Davutoğlu, "Bilgilendirilmeliydik. Kemal Bey önce 'protokol yok' dedi. Sonra aradı 'tekrar baktım varmış' dedi" şeklinde konuştu.

Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi muhalefet tarafından oluşturulan Millet İttifakı'nın üyelerinden bir de Gelecek Partisi'ydi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündemdeki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki özel protokolü değerlendirdi.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Davutoğlu, gizli anlaşmayı doğru bulmadığını söyledi.

Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi - Resim : 1

"BİZE HİÇBİR ŞEY İLETİLMEDİ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bize İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere herhangi bir bakanlık konusu iletilmedi." dedi.

GİZLİ PROTOKOLDEN HABERİNİZ VAR MI?

İsmail Saymaz, Davutoğlu'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan gizli protokolü sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun cevabı ise "Yok tabii." oldu.

Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi - Resim : 2

Davutoğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti;

"Olsa zaten masada pozisyon belirlerdik. Yeni bir katılım teklifi olsaydı bunu önceki usullerle karara bağlardık. Birisi gelmek istiyorsa ve Altılı Masa uy­gun görürse gelir. Ama kimlerle beraber olacağımıza biz karar veririz. Elbette Altılı Masa'daki partilerden birinin olması doğaldır. Çünkü nihai referans, liderlerin imzaladığı ortak politikalar metnidir. Bu metne imza atmamış bir partiyle mutabakatımız yok ki. Mesele, hangi kontenjandan verildiği değil, kimlerle ülkeyi yöne­teceğiniz. Herkesin ittifakta kimlerin olduğunu bilme hakkı var."

TAYİNLER NASIL YAPILACAKTI?

Ahmet Davutoğlu seçimin kazanılması durumunda, "İçişleri Bakanlığı ve MİT gibi üst dü­zey bürokratların tayinini istişareyle ya­palım' dedik. Bizim için demokratik ve özgürlükçü ortamın sağlanması önemli. İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere bu niteliklere sahip kişilerin gelmesi…" şeklinde anlaşıldığını ifade etti.

Özdağ ile yapılan anlaşmanın doğru olmadığını belirten Davutoğlu, "Birlikte oturmadığınız bir parti­den kim olursa olsun, Altılı Masa'da 'İçişleri Bakanlığı olacak, şu olacak' demek doğru gelmedi bana." dedi.

Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi - Resim : 3

ALTILI MASA SİZCE BİLGİLENDİRİLMELİ MİYDİ?

Ahmet Davutoğlu, Saymaz'ın "Sizce bilgilendirilmeli miydiniz?" sorusuna ise şu ifadelerle cevap verdi;

"Bilgilendirilmeliydi. Yedi maddelik kamuoyuna açıklanan protokol bize iletildi. Baktık, tamam. Problem yok. (Ama) gizli protokolde bilgilendirilme­dik, haberimiz yok. Onun için Cansu Çamlıbel'in ropörtajı çıkınca (Kılıçda­roğlu'nu) aradım. Sordum."

Ne sordunuz?

Böyle bir protokol var mı? İçişleri Bakalığı ve üç bakanlık verildi mi?

Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi - Resim : 4

Ne dedi?

'Yok' dedi. 'Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdandı' dedi.

Ben de o akşam Karar TV'de, 'Muhatabımız Kılıçdaroğlu'dur'. O da ‘Yok öyle bir protokol dedi” minvaline konuştum.

Onun üzerine (Kılıçdaroğlu) aradı. 'Ku­sura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş' dedi.

Üzüldüm ama bir şey söylemedim.

Üç bakanlık ve MİT'i kabul etti.

Yalnızca bakanlıklar konusu."

Son Dakika: Ahmet Davutoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na gizli protokol tepkisi! Önce 'yok' dedi sonra aradı 'var' dedi - Resim : 5

Kemal Kılıçdaroğlu
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Habitat İcra Direktörü'nü kabul etti Kandil ile bağlantılı terörist Hüseyin Ok yakalandı MSB'den son dakika! 2023'te 897 terörist etkisiz hale getirildi Ethem Baykal'dan Akşener'e "atom bombası yaratacak bilgi" tehdidi