Son Dakika: Alev Alatlı hayatını kaybetti

Son Dakika: Yazar ve eğitimci Alev Alatlı bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, acı haberi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duyurdu. Bakan Koca, "Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı." dedi. Yazar Alev Alatlı kimdir?

  • Son Dakika: Yazar ve eğitimci Alev Alatlı bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Son Dakika: Alev Alatlı hayatını kaybetti - Resim : 1

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Son Dakika: Alev Alatlı hayatını kaybetti - Resim : 2

ALEV ALATLI KİMDİR?

  • Çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden yazar Alev Alatlı, 2018 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.

Son Dakika: Alev Alatlı hayatını kaybetti - Resim : 3

  • Edebiyat alanında 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne lâyık görülen yazar Alev Alatlı, liseyi babası Ertuğrul Alatlı'nın askerî ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da okudu.

Son Dakika: Alev Alatlı hayatını kaybetti - Resim : 4

  • Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) alan Alatlı, Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılmıştı.

Son Dakika: Alev Alatlı hayatını kaybetti - Resim : 5

  • 16 Eylül 1944 İzmir doğumlu Alev Alatlı 79 yaşındaydı.
İşte Erdoğan ve Putin'in ele alacağı konular Eskişehir'de panik yaratan ses! Irak’ın kuzeyinde 4 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Gazeteci Enver Aysever gözaltına alındı