Son Dakika: Asgari ücret için kritik görüşme! Bakan Işıkhan ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay'dan ilk açıklama

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İş Genel Merkezi'nde Ergün Atalay ile görüştü. Görüşme sonrası konuşan Bakan Işıkhan, "İstişareler devam ediyor, netleşince duyuracağız." dedi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Beştepe'de görüşme gerçekleşeceğini, uzlaşma olması durumunda masaya oturacaklarını açıkladı.

Son Dakika: Asgari ücret için kritik görüşme! Bakan Işıkhan ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay'dan ilk açıklama
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'ye davet ettiği Bakan Işıkhan ve TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay, 16.30'daki toplantı öncesi aralarında bir görüşme düzenledi.
TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay
TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İş Genel Merkezi'nde Ergün Atalay ile görüştü.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan
  • Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız." dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN AÇIKLAMA

  • Atalay da açıklamasında "Külliye'de gideceğiz, Cumhurbaşkanı ile görüşeceğiz. Bugüne kadar rakamla ilgili bir şey konuşmadık. Uzlaşırsak masada gidip otururuz. Uzlaşmazsak katılmıyoruz deyip çıkarız işin içinden." dedi.

KOMİSYON İKİ KEZ TOPLANDI

  • Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun iki kez toplanmasının ardından gözler üçüncü toplantıya çevrilmişti.
  • 11 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar paylaşıldı.
  • Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı. Toplantıda temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. İki toplantıda da henüz bir rakam telaffuz edilmedi.
Meral Danış Beştaş ve Tuncer Bakırhan hakkında suç duyurusu Yaşar Okuyan için Meclis'te cenaze töreni Cumhurbaşkanı'ndan İsrail'e sert tepki Faruk Koca tahliye edildi