Son dakika! Bakan Koca: Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandığını açıklayarak, "Arıtma tesislerinden geçerek evlere ulaşsa da, şebeke suyu, bir süreliğine sadece genel amaçlar için kullanılmaya elverişlidir. Şebeke suyu, yapılacak yeni açıklamaya kadar, içme suyu olarak kullanılmamalıdır" ifadelerini kullandı

Son dakika! Bakan Koca: Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı

Son dakika.... Depremden etkilenen Şanlıurfa'da şebeke suyu yeniden evlere verilmeye başlanırken içme suyu ihtiyacı için su dağıtımı devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şebeke suyunun bir süreliğine sadece genel amaçlar için kullanılmasının uygun olduğunu belirterek yeni açıklamaya kadar, şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.

"ŞANLIURFA İKİNCİ BİR FELAKETTEN KURTARILDI"
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise arıtma tesisine kirli suyun geldiğini fark ettikleri andan itibaren kapakların kapatıldığına işaret ederek, "Eğer bu kapaklar kapatılmamış olsaydı 12 bin ton çökelti olacaktı. Bu çökeltiyi temizlemek için 3 ay uğraşılacaktı. Şebekelerimiz kısmen bozulacaktı ve uzun süre Şanlıurfa bu hasarlarla uğraşmış olacaktı. Arkadaşlarımızın çabuk hareket etmesi, aslında Urfa'yı ikinci bir felaketten kurtardı." dedi.

Tünellerdeki kirli suyun boşaltıldığını, ikinci su verilerek de temizlendiğini vurgulayan Beyazgül, Fırat havzasından alınan suyun içme suyu vasfı bulunmamasına rağmen kullanım suyu olarak kente verdiklerini dile getirdi.

Yapılan çalışmanın ardından su arıtma tesisindeki pompaların çalışmaya başladığını belirten Beyazgül, "Pompalarımızın tamamının çalıştığını gördük. Saatte 12 milyon metreküp suyumuzu şehrimize vermeye başladık. Şehrinin arıtma tesisinden şebekelere su akışı sağlandı. Aşağı kotlara su gelmeye başladı, yukarı kotlara da akşama doğru tamamına gelecek şekilde planlama yapılmış durumda" diye konuştu.

Beyazgül, kente içilebilir su vermek için çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, "Kısa bir süre sonra da inşallah bunu sağlayacağız. Şebekelerden verdiğimiz su, içme suyu değildir. Bu, kullanım ve hijyen suyudur. İçme suyuyla ilgili bizden bilgi beklemeleri gerekiyor" dedi.

Şebeke suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı iddialarının ise asılsız olduğunun altını çizen Beyazgül, yaptıkları incelemelerde bu durumun gerçek dışı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zafer'in 108. yıldönümünde Çanakkale'de! Siyasi isimlerden 18 Mart paylaşımları! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi paylaşımı Türkiye 2023 yılının devamını nasıl geçirecek?