Son Dakika: Bakan Yerlikaya göçmen kaçaklığı operasyonuna ilişkin son verileri paylaştı

Son Dakika: İçişleri Bakanlığının göçmen kaçakçılığı ile mücadelesi devam ediyor. Bu hususta, son 2 ay içerisinde yürütülen operasyonların detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya 2 bin 548 operasyonda bin 385 organizatörün yakalandığını açıkladı.

Türkiye'nin göçmen kaçakçılığı ile mücadelesi sürüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son rakamları paylaştı. 

Yerlikaya bin 385 organizatörden 372'sinin tutuklandığını, 172'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

"Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 2.548 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda, 1.385 düzensiz göçmen organizatörü yakalandı. Bu şahısların, 372'si tutuklandı. 172'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer organizatörlerin işlemleri devam ediyor.

"35 BİN 867 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI"

Düzenlenen operasyonlarda: 35.867 düzensiz göçmen yakalandı. Bu düzensiz göçmenlerin, 17.258'i sınır dışı edildi. Kalan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemleri devam ediyor. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum."

Türkiye'den İtalya ile sıcak temas Nagihan Karadere: Botokslarımı estetik sandılar Bakan Koca'dan taban ücret açıklaması İstanbullular dikkat: Her an gelip yıkabilirler