Son dakika... Can kaybı 18'e yükseldi

Son dakika... Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen selde can kaybı 18'e yükseldi. Açıklama İçişleri Bakanı Soylu'dan geldi. Şanlıurfa Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Soylu, 'suya kanalizasyon karıştığı' iddialarını da yanıtladı.

Son dakika... Can kaybı 18'e yükseldi

İçişleri Bakanı Soylu, sel bölgesinde son durumu aktardı. Soylu, Şanlıurfa'da 16, Adıyaman'da 2  olmak üzere 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Son dakika... Can kaybı 18'e yükseldi - Resim : 1

Bakan Soylu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Şanlıurfalı hemşehrilerimiz rahat olsun, suya kanalizasyon suyu karıştığı iddiaları doğru değil. Şanlıurfa'da şebekeye ilk gelen su, biz söyleyene kadar sadece kullanma suyu olarak değerlendirilsin. Biz, içme suyu takviyelerini yapacağız.

Şanlıurfa'da arıtılmış suyun yarın sabah saat 05.00 itibarıyla sisteme verilmeye başlanacak.

Son dakika... Can kaybı 18'e yükseldi - Resim : 2

Bu anlamda suya kanalizasyon karıştığı iddiaları doğru değil. Suya kanalizasyon karıştığını iddia ediyorlar. Ben bu insanların Allahtan korktuğunu sanmıyorum. Suya kanalizasyon karıştığı iddiasıyla kapatıldığını söylemek yazmak gazetecilik değil palyaçoluktur."

Bakan Kurum'dan depreme ilişkin kritik açıklama Nevşehir'de Recep Tayyip Erdoğan milletvekili aday adayı oldu! 1999 Marmara depreminden 6 kat daha fazla 3 bakan selin vurduğu Şanlıurfa'da! "Milletimizle bu yaraları saracağız"