SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü

SON DAKİKA! AB Konseyi Başkanı Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonda arayarak, yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi hakkında tebriklerini sundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bölgesel konuların değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği doğrultusunda somut ve olumlu bir gündemle temasları tüm seviyelerde artırmak gerektiğini ifade etti.

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AB Konseyi Başkanı Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgesel konular değerlendirilerek, Avrupa açısından büyük stratejik değeri olan Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği doğrultusunda somut ve olumlu bir gündemle temasları tüm seviyelerde artırmak gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması, göçün idaresi ve terörle mücadele alanlarında işbirliğinin önemini vurgulayarak, Türkiye'ye gösterilecek adil muamele ve tam üyelik perspektifinin desteklenmesinin, ilişkilerde yeni ufukların açılmasını temin edeceğini belirtti.

Kaynak: AA

RTÜK Halk TV Tele 1 Flash TV ve FOX TV'ye ceza yağdırdı! RTÜK Halk TV Tele 1 Flash TV ve FOX TV'ye ceza yağdırdı! Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz Erdoğan, Zelenskiy’le görüştü