Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Dubai’de düzenlenen “Dünya Hükümetler Zirvesi”nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, buradaki açıklamalarında "İsrail kalıcı barış istiyorsa, yayılmacı hayallerin peşinde koşmayı bırakmalı ve iki devletli çözüme dönmeli, bağımsız bir Filistin'in varlığını kabul etmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretleri kapsamında Dubai’de düzenlenen “Dünya Hükümetler Zirvesi”ne katıldı.

Dünya Hükümetler Zirvesi' ne onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki değerlendirmelerinde pek çok konuya değindi. 

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin garantörlük yapabileceğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 1

"DEPREMLERDE YARDIMINI ESİRGEMEYEN TÜM DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Öncelikli misafirperverlikleri için El Nahyan’a teşekkür ediyorum. Onur konuğu olarak bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye olarak hayata geçirdiğimiz Türkiye vizyonu ile geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz. Türkiye'yi her alanda büyüterek ileriye taşıdık. Böyle bir Türkiye'yi inşa etmenin gururunu yaşıyoruz.

Çevremizde devam eden çatışmalara, göç baskısına, terör eylemlerine rağmen yolumuzdan sapmadan bugünlere geldik. Geçtiğimiz yıldaki depremlerde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. 31 binden fazla konutu depremzedelere teslim ettik. Yardımını esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 2

Etrafı adeta ateş çemberiyle kuşatılmış ülkemizin bugünlere gelmesi kolay olmadı. Elde ettiğimiz her bir başarının kazandığımız her bir zaferin arka planında büyük emekler, dirayet ve sabır vardır.

Önümüzdeki engeller ne kadar büyük olursa olsun Türkiye'nin hedeflerine ulaşmak için çabalayacağız.

Şahsen 40 yılı aşkın bir süredir siyasetin içinde olan bir kardeşinizim. STK'da başladığımız görevimizi sürdürüyoruz. İstanbul büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde çok büyük eserlere imza attık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 3

"SEÇİMLERDE DE ALLAH'IN İZNİYLE 18. ZAFERİMİZİ ELDE EDECEĞİZ"

Okuduğumuz bir şiir vesilesiyle hapse atıldım. 2001 senesinde 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' şiarıyla yola çıktık. Hapse girdiğimizde kimi gazeteler 'muhtar bile olamaz' manşetleri atmıştı. Ama biz 21 yılı aşkın süredir milletimize hizmet ediyoruz. 17 seçim zaferi sığdırdık. Şimdi de 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerine hazırlanıyoruz. Bu seçimlerde de Allah'ın izniyle 18. zaferimizi elde edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 4

"DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜNDÜR"

Halkımızın gücü ve desteği olmasa bunları başaramazdık. Siyasette varlık sebebimiz güzel bir miras bırakmaktır. Nasıl dünya beşten büyükse daha adil bir dünya mümkündür. Buna tüm insanların ihtiyacı var. Adil ve kalıcı barışı sağlamak amaçlarımızdandır. Dünyamız krizler ve çatışmaların alaca karanlık kuşağından geçiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 5

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

Gazze'deki krizin kaynağı Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin artarak devam etmesidir. İsrail katliam politikalarında vaz geçmemiştir. Sorunun kaynağını doğru tespit etmezsek çözüm bulamayız. 

İsrail kalıcı barış istiyorsa, yayılmacı hayallerin peşinde koşmayı bırakmalı ve iki devletli çözüme dönmeli, bağımsız bir Filistin'in varlığını kabul etmelidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 6

"GARANTÖRLÜK DAHİL SORUMLULUK ÜSTLENMEYİ KABUL ETTİĞİMİZİ SÖYLEDİK"

Garantörlük dahil sorumluluk üstlenmeyi kabul ettiğimizi söyledik. İnsiyatif alan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. BM'de kabul eden ülkelere şükranlarımı sunuyorum. Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakamayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 7

GAZZE'DEKİ KATLİAMI DURDURMA VURGUSU

Bir an önce Gazze’deki katliamı durdurmamız gerektiğini söylüyorum.

Dünyayı atık krizinden korumak da hepimizin sorumluluğudur. Türkiye olarak belirlediğimiz sıfır emisyon, sıfır atık hedefimizle mesuliyetimizi yerine getiriyoruz.

Vicdan sahibi ülkeleri Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin topraklarındaki 6 milyon mülteci için can damarı olan ajansa (UNRWA) sahip çıkmaya davet ediyorum. Son dönemde Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansına yönelik dozu artan itibar suikastlerini esefle karşıladığımızı belirtmek isterim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu - Resim : 8

Dünyayı atık krizinden korumak da hepimizin sorumluluğudur. Türkiye olarak belirlediğimiz sıfır emisyon, sıfır atık hedefimizle mesuliyetimizi yerine getiriyoruz. Genç girişimcileri teşvik ediyoruz. Adımlarımızı dijital Türkiye temelinde atıyoruz.

Zirvenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"

Kaynak: haberet.com

Gürsel Tekin Haberet'e konuştu Mehmetçik 5 PKK'lı teröristi öldürdü 35 bin sağlık personeli atamasında son durum Aile ve Gençlik Fonu için şartlar belli oldu