Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı'ndan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadele konusuna değinerek "FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile mücadelemizi daha etkin kılacak adımlar üzerinde durduk" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı'ndan açıklamalar
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze'nin huzurunda iki ülke arasında enerji alanında mutabakat zaptı imzalandı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Kobakhidze ile bir araya geldi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı'ndan açıklamalar - Resim : 1

  • İkili ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Kobakhidze'nin huzurunda Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı arasında "Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı'ndan açıklamalar - Resim : 2

  • Zaptı, Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gürcistan adına ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili imzaladı.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"Gürcistan Başbakanı Kobakhidze'ye hoş geldiniz diyorum. Slovakya Başbakanı'na yönelik menfur bir saldırı yaşandı. Sayın Başbakana ve Slovakya halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

(Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya saldırı) Bölgemizin huzuruna, istikrarına ve güvenliğine yönelik her türlü eylemin karşısında durmaya devam edeceğiz.

Orta Koridor'un bel kemiği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun yeniden tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gürcistan Başbakanı'ndan açıklamalar - Resim : 3

FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleri ile mücadelemizi daha etkin kılacak adımlar üzerinde durduk.

Bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldık. Filistin halkının özgürlük mücadelesi her zeminde desteklenmeli. 10 Mayıs'ta BMGK'nin aldığı karar uluslararası toplumun durduğu noktayı gösteriyor. Dünyanın her yerindeki Filistin desteğini çok anlamlı buluyorum. Sayın Başbakan ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaşını da görüşme fırsatı bulduk. Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanacak barış anlaşmasının bölge açısından tarihi bir fırsat olduğunu görüştük.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımız Gürcistan ile aynı grupta yer alıyor. Takımlarımıza şampiyonada şimdiden başarılar diliyorum.

Filistin halkının uğruna ağır bedeller ödediği özgürlük mücadelesini tüm insanlığın hukuk ve diplomasi zemininde desteklemesi gerekiyor.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanacak barış anlaşmasının bölgenin geleceği bakımından tarihi bir fırsat olduğuna dair görüşümü kıymetli mevkidaşımla da paylaştım."

Hac vizesi olmayanlara ceza Siyasilerden Kobani Davası kararlarına ilk tepki TÜDAV'dan Türkiye-Yunanistan'a iş birliği önerisi Gürcistan Başbakanı Türkiye'de