Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüştü. Gazze gündemiyle gerçekleşen görüşme 2,5 saat sürdü.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze için diplomasi trafiği sürüyor. Bu kapsamda Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü - Resim : 1

  • Erdoğan'ın Haniyye ile görüşmesi saat 14.40 sularında başladı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü - Resim : 2

ATEŞKES İÇİN ATILACAK ADIMLAR MASAYA YATIRILDI

Haniye ile yapılan görüşmelerde, ateşkes için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Gazze'ye dönük insani yardımların artırılması ve daha etkin ve hızlı ulaştırılmasına ilişkin konular da ele alındı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü - Resim : 3

  • Yaklaşık 2,5 saat süren görüşme 17.00'de sona erdi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü - Resim : 4

"TEK BAŞIMA KALSAM DA FİLİSTİN HALKININ SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, Filistin için önemli mesajlar verdi. "Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi, Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim, devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Haniye ile görüştü - Resim : 5

HAMAS'TAN TEŞEKKÜR

  • Erdoğan'ın ifadelerinin ardından Hamas'tan teşekkür mesajı gelmiş, Hamas'ın yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:
  • "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin halkını ve topraklarını özgürleştirme ve bağımsızlık mücadelesini sürdürme konusundaki kararlılığını yeniden teyit ettiği açıklamalarını yüksek bir şekilde takdir ediyor, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunulması gerektiğinin üzerinde durduğu için de kendisine minnettarlık duyuyoruz.
  • Sayın Erdoğan'ın, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı sırasındaki ulusal güçlerin rolünü, Hamas'ın meşru mücadelesinde Filistin halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunma rolüyle benzetmesi, hareketin ve mücadelesinin cesurca desteklenmesinden dolayı gurur duyuyoruz.
  • Bu cesur açıklamalar ve Sayın Erdoğan'ın onurlu duruşu, kardeş Türk halkının tarihi ve köklü tutumunu yansıtmaktadır. Onun bu tutumu, Filistin'deki mücadelede cesur bir ses olmayı sürdürecek ve Gazze'deki insanlarımıza destek olacaktır.
  • Bu açıklamalar ayrıca, halkımızın topraklarını özgürleştirme, geri dönme ve bağımsız devletini ve başkenti Kudüs'ü kurma hakkını destekleme konusundaki kararlılığını göstermektedir."

Kaynak: Ajanslar

Terör örgütü PKK'ya bir darbe daha IMF'den Mehmet Şimşek'e övgü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi'den İsrail yorumu Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan Rolex saat açıklaması