Son dakika... HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan flaş karar: Aktif politikayı bırakıyorum

Son dakika... HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan flaş bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demirtaş "Aktif politikayı bırakıyorum" dedi.

Son dakika... HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan flaş karar: Aktif politikayı bırakıyorum

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından muhalefet cephesinden ilk dikkat çeken hamle Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi.

Selahattin Demirtaş
Selahattin Demirtaş

Twitter hesabından açıklama yapan Demirtaş, HDP'nin ve Yeşil Sol Parti'nin açık destek verdiği Millet İttifakı'nın seçimi kaybetmesinin ardından politikayı şimdilik bıraktığını açıkladı.

"AKTİF POLİTİKAYI BIRAKIYORUM"

Demirtaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

"Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum."

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle."

Son dakika... HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan flaş karar: Aktif politikayı bırakıyorum - Resim : 2

KEMAL KILIÇDAROĞLU 'DEVAM' DEDİ

Öte yandan CHP'li birçok seçmen ve partililerden bazıları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevinden istifa etmesini bekliyor. Her geçen gün Genel Başkanlık koltuğuna genç bir ismin gelmesi beklentisi artarken Kılıçdaroğlu seçim gecesi 'Yola devam' mesajı vererek göreve devam edeceğini şu ifadelerle açıklamıştı:
"Eziyetlere haksız hukuksuz bir düzeni karşı susup dilsiz şeytan olmazdım, olmadım. Her gün her şeye zam gelirken halkımın dolabının boş olmasına gönlüm razı gelemezdi gelmedi. Her zaman hakkınız, hukukunuz için mücadele verdim vermeye de devam edeceğim."

Son dakika... HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan flaş karar: Aktif politikayı bırakıyorum - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu AK Parti'den yeni anayasa ve yüzde 50+1 açıklaması! Değişiklikler olacak mı? Seçim sonrası 4 partinin tek gündemi Emeklilere müjde: Bayram ikramiyeleri yükseliyor mu?