Son Dakika: İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve çevresinde de hissedildi.

Son Dakika: İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Çanakkale'de saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son Dakika: İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi - Resim : 1

Merkez üssü Yenice ilçesi olan depremin başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada depremin yerin 10.44 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.

Son Dakika: İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi - Resim : 2

Depremin merkez üssü Yenice ve çevresinde ise vatandaşlar sokağa çıktı.

Yenice'de depremi hisseden bir vatandaş, "Kısa süreli bir sarsıntı oldu. Şu anda dışarıda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaşadıklarını anlattı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

ÇANAKKALE VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 4.9'luk deprem sonrası ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediğini söyledi.

KORKUP İKİNCİ KATTAN ATLADI, HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da depremden korkup ikinci kattan atlayan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul'dan da hissedilmiş olup, şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

Seçim sonrası çalışmalar hızlanacak Kurum'dan İmamoğlu'na 'kentsel dönüşüm' mesajı Devlet Bahçeli'den ramazan ayında Gazze'de barış vurgusu: Bıçak kemiğe dayanmıştır Kabine toplantısı sonrası açıklamalar