Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama

Son Dakika: Başkent Moskova'da düzenlenen terör saldırısının ardından ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Mart'ı milli yas ilan etti. Terör eyleminde hiçbir suçu olmayan onlarca sivilin kurban gittiğini belirten Putin, yakalanarak gözaltına alınan saldırganlar için 'Ukrayna'da bir pencere hazır hale getirilmişti' diyerek teröristlerin arkasındaki kişilerin de yakalanarak cezalandırılacağını ifade etti.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama

Son Dakika: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yaşanan terör saldırısında 143 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ulusa seslendi.

Putin, Crocus City'de yaşananlar için "kanlı ve barbarca terör saldırısı" nitelendirmesinde bulundu.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 1

24 MART'I YAS GÜNÜ İLAN ETTİ

Terör saldırında hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulunarak acil durum ekiplerine çabaları için teşekkür eden Putin, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını söyleyerek 24 Mart gününde ülke genelinde yas ilan etti.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 2

"UKRAYNA'DA ONLAR İÇİN BİR ‘PENCERE’ HAZIR HALE GETİRİLMİŞTİ"

Crocus’taki terör eyleminde hiçbir suçu olmayan onlarca sivilin kurban gittiğini ifade eden Putin, olaya karışan saldırganların tamamını yakalandığını ve tutuklandığını söyleyerek "Crocus'taki terör saldırısının dört faili de bulundu ve gözaltına alındı. Crocus’ta ateş açanlar Ukrayna yönünde hareket etti, orada onlar için bir ‘pencere’ hazır hale getirilmişti" dedi.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 3

"TERÖRİSTLERİN ARKASINDA DURANLARI BULUP CEZALANDIRACAĞIZ"

Saldırı emrini verenlerin bulunup cezalandırılacağını vurgulayan Putin, "Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız" diye konuştu. 

"NAZİLERİN YAPTIĞI GİBİ DOĞRUDAN RUSLARI KURŞUNA DİZMEYE GİDİYORLARDI"

Putin, "Düşmanlarımız bizi bölmeyi başaramayacak. Hiç kimse ve hiçbir şey birlikteliğimizi ve Rusya halkının gücünü sarsamaz. Suçlular, soğukkanlılıkla öldürmeye, bir zamanlar Nazilerin yaptığı gibi doğrudan Rusları kurşuna dizmeye gidiyorlardı" dedi.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 4

"TERÖRİSTLERİ İNTİKAM BEKLİYOR"

Rus lider, "Ortak gayemiz tek saf olmak, öyle de olacak. Rusya defalarca ağır sınavlardan geçti, şimdi de öyle olacak" ifadesini kullandı. Putin, teröristleri intikam beklediğinin altını çizdi.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 5

RUSYA VE BELARUS'TAN TERÖRE KARŞI İŞ BİRLİĞİ

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve sadık müttefiki Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun terörizme karşı mücadelede iş birliğine hazır olduğunu onayladı.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 6

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Öte yandan Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde ülke bayrağı yarıya indirildi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, 25 ve 26 Mart tarihlerinde Büyükelçilik'te 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında 'Taziye Defteri' açılacağı belirtildi.

Son Dakika: Putin'den Moskova saldırısına ilişkin kritik açıklama - Resim : 7

'Yarın 31 Mart'ın provası olacak' Turgut Altınok: 58 kilometre metro sözü var 5 santim metro yok "Ankara daha fazla yavaşlamayı kaldıramaz" Rusya'daki terör saldırısında ölü sayısı arttı