Son Dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu

Son Dakika: Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı. Buna göre kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi.

Son Dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu
  • Bu yıl 16 Haziran Pazar – 19 Haziran Çarşamba günleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı için vekaletle kurban kesme bedeli belli oldu.

YURT İÇİNDE 11 BİN 750, YURT DIŞINDA 4 BİN 750 TL

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanlıkta düzenlenen Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.
  • Erbaş, 2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 Lira, yurt dışında ise 4 bin 750 Lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Son Dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu - Resim : 1

2023 KURBAN KESME BEDELİ

  • 2023 yılında yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 7 bin 950 lira, yurt dışında ise 3 bin 750 Türk Lirası olarak belirlenmişti.

Son Dakika: Vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu - Resim : 2

VEKALETEN KURBAN BAĞIŞI NEDİR?

  • Vekaleten kurban bağışı, kurban kesme imkanı olmayan kişilerin, yetkili bir kuruma para bağışlayarak kurban kesilmesini ve etinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlamasıdır.

KURBAN VEKALETİ NASIL ALINIP VERİLİR?

  • Kurban vekaleti almak çok kısa niyet sözleri ile yapılabilir. Karşılıklı anlaşma şeklinde vekalet cümleleri kurulur. Kurban kesme vekâleti alırken vekâlet veren kişinin "Seni kurbanımızı kesmeye vekil kıldık" vekâleti alan kişinin ise buna karşılık "Kabul ettim" demesi yeterlidir.

Kaynak: haberet.com

H.KG davasında yeni gelişme: Sanıklar hakim karşısına çıkıyor 19 ilde 'Sibergöz-38' operasyonu! Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Bugün kabine toplantısı var mı? Kabine Toplantısı sona erdi