Sözcü TV'de 'dolar' tartışması: Ebru Baki ve Devrim Akyıl arasında tansiyon yükseldi

Sözcü TV'de Ebru Baki ve Devrim Akyıl'ın 'dolar' yorumları stüdyoda tansiyonu yükseltti. İkili, dolar kurunun baskılanıp baskılanmadığı konusunda anlaşmazlığa düştü.

  • Sözcü TV ekranlarında bugün dikkat çeken anlar yaşandı. 
  • Canlı yayında Sunucu Ebru Baki ve Ekonomist Devrim Akyıl arasındaki 'dolar kuru' tartışması gündem oldu.

Sözcü TV'de 'dolar' tartışması: Ebru Baki ve Devrim Akyıl arasında tansiyon yükseldi - Resim : 1

  • Motorin fiyatları için yapılacak indirimi konuşan ikili arasında konuşmanın tansiyonu arttı.
  • Ebru Baki, petrol fiyatlarının 88 dolar seviyelerinde olmasına rağmen motorine indirim yapılacağını söylerken, 'Senin dolar da 32,55'te. 32,60'tan geri geldi deyince' Devrim Akyıl beklenmedik bir çıkış yaptı.

Sözcü TV'de 'dolar' tartışması: Ebru Baki ve Devrim Akyıl arasında tansiyon yükseldi - Resim : 2

  • "Sen şimdi 5-10 kuruşluk geri gelmelerden seviniyorsun ama bir şey ifade etmiyor bunlar" diyen Akyıl'a, Baki de cevap olarak, "Sevinirim tabi. En azından kur baskısı azalır." yorumunu yaptı.

"BUNU SANA HER YAYINDA ANLATIYORUM"

  • Akyıl, kur baskısı diye bir şey olmadığını dile getirirken, "Keşke kurdan kaynaklı bir enflasyon görsek de, keşke 'kur yüzünden çıktı' desek. Enflasyon davranışlar bozulduğu için çıkıyor. Enflasyon, doğru kuru ayarlamadan faiz artırmaya başlandığı için çıktı." dedi.

Sözcü TV'de 'dolar' tartışması: Ebru Baki ve Devrim Akyıl arasında tansiyon yükseldi - Resim : 3

"ALGI MANİPÜLASYONU ALTINDA KALMIŞSIN"

  • "Ben öğrenci değilim ama 'kur baskısı yok' diyemezsin" karşılığını alan Devrim Akyıl, "Sen, AK Parti'nin bugüne kadarki algı manipülasyonunun etkisi altında kalmışsın. Çünkü 5 yıldır yandaş medya bunu işliyor. Sana da bu etkinin altından çık diyorum. Burada bir algı manipülasyonu var." ifadelerini kullandı.
Biden'in 'soykırım' ifadesine Dışişleri'nden sert tepki Bahçeli 'Söyleten Sensin' şarkısı eşliğinde yürüyüşte Nisan'da sıcaklık Adana'da rekor seviyeye ulaştı! Eyüp Aksu’dan Ekrem İmamoğlu’na ziyaret