Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonları devam ediyor

Ankara'da 1 Ekim Pazar tarihinde İçişleri Bakanlığı'na yönelik 2 teröristtin bombalı saldırı girişimi sonrası Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonlarını artırdı. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı icra edildiğini, sorumlu teröristlerin de içinde bulunduğu 30 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonları devam ediyor

Ankara'da 1 Ekim Pazar tarihinde İçişleri Bakanlığı'na yönelik 2 teröristtin bombalı saldırı girişimi sonrası Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonlarını artırdı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler güvenlik güçlerimiz için artık meşru hedef. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve terör örgütü bu eylemi gerçekleştirdiği için çok pişman olacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Fidan'ın sözlerini ispatlar nitelikte operasyonlar bugün de devam etti. 

30 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı icra edildiğini, sorumlu teröristlerin de içinde bulunduğu 30 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedeflerine yönelik operasyonları devam ediyor - Resim : 1

Terör örgütüne ait silah ve mühimmat depoları ile saldırı, sabotaj birimleri ve örgüte ait ARGE merkezlerinin de yer aldığı hedefler başarıyla imha edildi.

MÜHİMMAT VE SİLAH DEPOSU VURULDU

MİT'e ait SİHA'lar Suriye'de YPG-PKK'ya ait mühimmat ve silah deposunu da imha etti.

Bir operasyonda Tel Rıfat hattını ve Rumeylan'daki petrol kuyularına düzenlendi. TSK’ya ait savaş uçakları bu bölgeleri de vurmaya başladı.

MİT'e ait SİHA'nın Suriye'de terör örgütü PKK'ya ait bir fabrikayı vurduğu da açıklandı.

TSK üssüne alçak saldırı: Yaralılar var Türkiye'den Avrupa Parlamentosu'nun kararına kınama Ankara'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak MİT'ten Ankara saldırısına cevap!