Uzmanlardan deprem uyarısı! En çok hangi iller zarar görecek? 24 il incelemeye alındı

Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin etkisini henüz atlatamamışken, deprem uzmanlarının peş peşe yaptığı açıklamalar vatandaşları tedirgin ediyor. Gelen son bilgilere göre Jeoloji Mühendisleri Odası çarpıcı bir çalışmaya imza attı. Yapılan çalışmada 24 şehrin deprem riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilirken, 7 üzerinde deprem beklenen 7 il de sıralandı. İşte detaylar...

Uzmanlardan deprem uyarısı! En çok hangi iller zarar görecek? 24 il incelemeye alındı

Deprem ülkesinde yaşadığımızın ve büyük bir tehlike altında olduğumuzun her fırsatta altını çizen ve bir an önce önlem almak gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, dikkat çeken yeni bir çalışmaya imza attı.

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın yaptığı bir çalışma gündem oldu. Jeoloji Mühendisleri Odası altından doğrudan fay hattı geçen 24 il incelemeye aldı.

Uzmanlardan deprem uyarısı! En çok hangi iller zarar görecek? 24 il incelemeye alındı - Resim : 1

TEHLİKE ALTINDAKİ 24 İL SIRALANDI

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın incelemesi Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Aydın, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Denizli, Eskişehir, Erzincan ve Hakkari gibi şehirleri kapsıyor.

Uzmanlardan deprem uyarısı! En çok hangi iller zarar görecek? 24 il incelemeye alındı - Resim : 2

DEPREM RİSKİ ARAŞTIRMALARI BAŞLADI

Bunun yanı sıra, Kütahya, Aksaray ve Sakarya'da da fay hattı üzerine kurulu kentlerin raporları tamamlanarak Bursa, İzmir ve Bolu için de deprem riski araştırmaları başladı.

Uzmanlardan deprem uyarısı! En çok hangi iller zarar görecek? 24 il incelemeye alındı - Resim : 3

İLK SIRADA MARMARA BÖLGESİ VAR

Cumhuriyet'in haberine göre, Türkiye'nin pek çok şehri aktif fay hatları üzerinde ve etrafında yer alırken deprem riski yüksek iller arasında Marmara Bölgesi, İstanbul ve İzmir ilk sırada yer alıyor.

Uzmanlardan deprem uyarısı! En çok hangi iller zarar görecek? 24 il incelemeye alındı - Resim : 4

YÜKSEK RİSKLİ 7 İL

Özellikle de İstanbul'da deprem teyakkuzu ilan edilirken yine Adıyaman, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Tekirdağ'da deprem riski yüksek olan iller arasında yer alıyor.

Hatay Konya Bingöl Kahramanmaraş Osmaniye Manisa Burdur Balıkesir Aydın Erzurum Tokat Kocaeli Kayseri Muğla Denizli Eskişehir Erzincan Hakkari Kütahya Aksaray Sakarya Bursa İzmir Bolu Türkiye İstanbul Adıyaman Tekirdağ deprem
Tesettürlü kadına yaşlı kadından sözlü saldırı! Oğluna faul yapan öğrenciyi tekme tokat dövdü Diyarbakır'a düşen göktaşı satışa çıktı Canlı yayında ortalık gerildi