Yeni genel başkan Özgür Özel'in ardından CHP'de 'meslektaşlık' ilişkisi mi öne çıkıyor?

CHP, Kılıçdaroğlu döneminde 'Alevi' isimlere parti yönetiminde görev verilmesi ile 'mezhepçilik' ile sık sık gündeme gelmişti. Şimdilerde ise Özgür Özel'in başkanlığında meslektaş ilişkileri ön planda olacak gibi görünüyor. Medya ve Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen Burhanettin Bulut'un Özgür Özel gibi Eczacı olması dikkat çekti.

Yeni genel başkan Özgür Özel'in ardından CHP'de 'meslektaşlık' ilişkisi mi öne çıkıyor?

CHP 38. Olağan Kurultayının ardından yeni Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün ilk toplantısını yaptı. 

Toplantının ardından genel başkan yardımcılarının isimleri de belli oldu.

Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut oldu.

EREN ERDEM'İN YERİNE BURHANETTİN BULUT

En önemli iki koltuktan biri olan Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına (Halkla İlişkiler) Eren Erdem'in yerine Adana Milletvekili Burhanettin Bulut getirildi.

CHP Medya ve Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut
CHP Medya ve Halkla ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDE 'MEZHEPÇİLİK'

CHP'de 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde 'Alevi' isimlere parti yönetiminde görev verildiği iddiaları sık sık gündeme geliyordu.

ÖZGÜR ÖZEL İLE MESLEKTAŞ

Özel'in Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı koltuğuna kendisi gibi Eczacı Burhanettin Bulut'u getirmesi de 'CHP'de meslektaş ilişkisi öne çıkıyor' şeklinde yorumlandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel
CHP Genel Başkanı Özgür Özel

BURHANETTİN BULUT KİMDİR?

Burhanettin Bulut  1970 yılında Bitlis'te doğdu. Eczacı ve İktisatçı; İlk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

BURHANETTİN BULUT'UN SİYASİ YAŞAMI

1993 yılından itibaren Adana'da kendi eczanesinde çalıştı. Adana Eczacı Odasında 4 dönemi oda başkanı olmak üzere 6 dönem yöneticilik yaptı. Çukurova Kent Konseyi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çukurova ilçesi Belediye Meclis Üyesi oldu. CHP'de başta Adana İl Başkanlığı olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde CHP 5. sıra milletvekili adayı oldu ancak meclise giremedi.

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP Adana milletvekili olarak TBMM'ye girdi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev aldı.

Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattında sefer düzenlemesi Cumhurbaşkanı'ndan Riyad'da diplomasi trafiği Ersan Şen firari sanıkların avukatı oldu! Numan Kurtulmuş: Katliamlara sessiz kalan bir dünya var