Yeni kabinede Mehmet Şimşek ismi kesinleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mehmet Şimşek'in şartları kabul edildi

Seçimi kazanan AK Parti'nin yeni dönemde ekonomiyi nasıl yöneteceği merak ediliyor. Öne çıkan ilk isim olan eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in görevi kabul edip etmeyeceği merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda Şimşek ile bir süredir görüştüğü biliniyordu. Görüşmelerin netice verdiği, Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçmeyi kabul ettiği öğrenildi.

Yeni kabinede Mehmet Şimşek ismi kesinleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mehmet Şimşek'in şartları kabul edildi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in  iki kez görüştüğünü, görüşme neticesinde Şimşek'in, ekonomi yönetiminin başına geçmeyi kabul ettiğini yazdı.

Mehmet Şimşek - Cumhurbaşkanı Erdoğan
Mehmet Şimşek - Cumhurbaşkanı Erdoğan

Mehmet Şimşek'in yeni dönemde yer alıp almayacağı uzun süredir gündemde. Yeni kabinede olması kesin gözle bakılan Şimşek'in, 'yeniden bakanlığa' sıcak bakmadığı kulislere yansımıştı ancak son görüşmelerde taleplerinin kabul edildiği öğrenildi.

Yeni kabinede Mehmet Şimşek ismi kesinleşti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mehmet Şimşek'in şartları kabul edildi - Resim : 2

Selvi, Şimşek’in Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda Erdoğan’dan güvence aldığını belirterek ‘ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti’ dediği yazında ilgili kısım şu şekilde:

"Rahatça ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek’te diyebiliriz. Bu seçimlerde AK Parti’yi en çok ekonomi zorladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirerek çok önemli bir adım attı. Mehmet Şimşek’in ismi piyasalara moral oldu. Çünkü nasıl bir ekonomi modeli uygulanacağı önemliydi. 
Mehmet Şimşek’in reel ekonominin gereklerini yerine getireceği konusunda bir güven var. Geçmişte ekonomi yönetimindeki tercihleri piyasa dostu tercihlerdi. İç ve dış piyasalarda kendisine karşı büyük bir güven oluşmuştu. 
Şimşek’in Merkez Bankası yönetimi ve faiz konusunda güvenceye ihtiyacı vardı. Dün iki kez bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan o güvenceyi aldıktan sonra ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti."
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Kabine'yi cumartesi açıklayacak! Mehmet Şimşek, Sinan Oğan... AB ülkeleri Türk vatandaşlarına neden vize vermiyor? AB'den Türkiye'ye ambargo mu var? Yeni milletvekilleri Meclis'te yemin etti Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas hayatını kaybetti