YSK duyurdu: Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek. DEM Parti'nin itirazını görüşen Yüksek Seçim Kurulu, itirazı kabul etti.

YSK duyurdu: Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek

Van İl Seçim Kurulu, 31 Mart'ta en yüksek oyu alan DEM Parti adayı Adbullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi.

Kararın ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti'ye geçti.

TERÖR YANDAŞLARI POLİSE SALDIRDI

Van'da yaşanan olaylar nedeniyle birçok ilde terör örgütü yandaşları polise saldırdı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 89 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

YSK duyurdu: Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek - Resim : 1

DEM PARTİ KARARA İTİRAZ ETTİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına itiraz etti.

YSK KARARINI VERDİ

Akşam vakitlerinde ise konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'ndan kritik bir karar geldi.

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Van İl Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınarak mazbatanın AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine ilişkin Van İl Seçim Kurulu'nun kararına yaptığı itirazı gündemine aldı.

İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

Van'da mazbata, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'a verilecek.

YSK duyurdu: Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek - Resim : 2

DEM PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek" diye konuştu.

YSK duyurdu: Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek - Resim : 3

ABDULLAH ZEYDAN KİMDİR?

1972 yılında Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dünyaya geldi. Evli ve 3 çocuk babası olan Zeydan, Kıbrıs’taki Uluslararası Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu. 2012 yılında Barış ve Demokrasi Partisi’ne katılarak Yüksekova İlçe Yönetim Kurulu üyesi oldu.

HDP listelerinden girdiği 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Hakkari milletvekili seçildi. Seçimlerin 1 Kasım’da yeniden yapılmasıyla tekrar milletvekili seçildi. Meclis’te dokunulmazlıkları kaldırılan HDP milletvekilleri ile beraber 4 Kasım 2016’da gözaltına alındı.

Levent Gültekin: Muhalefet kaybettiğinde bahaneler arıyordu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Alparslan Türkeş'i andı Seçim sonuçlarıyla ilgili provokatif paylaşımlara soruşturma Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı, görevine resmen başladı