Rüyada akrep görmek ne anlama gelir?

Rüyada akrep görmek manası merak edilen, araştırılan rüyalar arasında yer alıyor. Akrep, halk arasında arkadan iş çeviren, kötü niyetli kişilere söylenir. Bu nedenle akrebin görüldüğü rüyaların tabiri de aynı şekilde olumsuz ve hayırlı olmayan rüyalar arasında yer alıyor. Peki, rüyada akrep görmek ne demektir? İşte akrep görülen rüyaların tabirleri...

Rüyada akrep görmek ne anlama gelir?

Rüyada akrep görmek için yapılan tabirler genelde kötü niyetli bir insana işaret olarak sayılır. Bu kişi hane içinde de olabilir, çalıştığı yerde de olabilir. Daha çok arkadan iş çeviren, başarınızı kıskanan, size tuzaklar kurmaya çalışan birine yorumlar rüyada görülen akrep. Bu rüya için yapılan tabir, akrebin görüldüğü yer, şekil, zamana göre değişir. Rüyada akrebin soktuğunu görmek, akrep yediğini görmek, evde akrep görmek, yatakta akrep görmek gibi farklı rüyaların tabirleri haberimizde yer alıyor.

RÜYADA AKREP GÖRMEK NE DEMEKTİR?

Rüyada akrep görmek dedikoducu birine ve onun yüzünden aile içinde yaşanacak huzursuzluklara, sıkıntılara ve sorunlara işaret eder. Rüyada akrep görmek her zaman yakında olan ve dost olduğu sanılan bir düşmandır aslında. Bu düşman kişi, her zaman aile içinde olan, aileye ya da kişiye yakın duran, sevimli görünen fakat bilakis arkadan kuyu kazan bir düşmandır.

Ailenin tüm mahremiyetini ve sırlarını öğrenerek onlara zarar verme hedefindedir. Rüyada, rüya sahibinin akrebi üzerinde ya da ağzında görmesi düşmanın çok yakınlarda biri olduğuna işaret eder. Rüyasında iç çamaşırında akrep gören erkeğin karısı kendisine kin besliyor demektir. Rüyada akrebi çiğ çiğ yemek düşmanını bertaraf etmeye, pişmiş olarak yemekse düşmanı sayesinde geçim sağlamaya delalet eder.

AKREP GÖRÜLEN RÜYALARIN TABİRLERİ

Rüyada Akrep Sokması

Rüyada akrep görmek ne demek diye soran kişilere verilebilecek birden fazla cevap vardır. Bunun sebebi, rüyada görülen akrebin fiziksel özelliklerinden rüya sahibinin özelliklerine kadar birçok konunun, rüyanın yorumlanmasında önem taşıyor olmasıdır. Rüyasında akrebin soktuğunu gören kişilerin de sayısı bir hayli fazladır. Her ne kadar kötü bir rüya gibi düşünülse de, bu rüyayı gören kişiler yakın zamanda büyük bir servete kavuşur. Bolluk içerisinde yaşar ve hanesine de bereket getirir.

Rüyada Akrep Öldürmek

Rüyada akrep öldürmek İmam Nablusi tarafından da yorumlanmıştır. İmamı Nablusi (r.a) diyor ki; rüyasında akrep öldürdüğünü gören kişiler, yakın zamanda bir rakibinin ya da bir düşmanın başına kötü bir şey gelmesine şahit olur. Bu durum her ne kadar rüya sahibinin faydasınaymış gibi gözükse de, esasında kişi hayretler içerisinde kalacak ve onun için üzülecektir.

Rüyada Akrebi Yatakta Görmek

Rüyada akrebin görüldüğü yer de önemlidir. Rüyasında yatakta akrep gören kişiler, çeşitli anlamlara tabi olabilir. Bu anlamlar şu şekilde sıralanmaktadır:

Kişinin yakın zamanda bir yolculuğa çıkacak olması
Rüya sahibinin çevresinde dost görünümlü bir düşmanının olması
Kişinin iş hayatında bazı sıkıntıların baş göstermesi
Evin bereketinin azalması
Maddi problemlerin ortaya çıkması

Tüm bu yorumlar rüyada akrep sokmasıyla benzese de, esasında bambaşka anlamlara çıkabilmektedir.

Rüyada Evde Akrep Görmek

Rüyada duvarda akrep görmek de evde akrep görmekle benzerlikler taşımaktadır. Elbette kişi, gördüğü duvarın evi olmadığını biliyorsa farklı sonuçlanabilir ancak genel olarak bu rüyalar benzer anlamlara gelmektedir. Rüyasında evde akrep gören kişiler, özellikle iş hayatında bazı sıkıntılarla karşı karşıyadır. Kişi önemli bir mevkide bulunuyorsa, bazı kişilerin yerinde ve makamında gözü olduğuna işaret eden bu rüya, aynı zamanda düşmanların da yakın zamanda bozguna uğrayacağına delalet etmektedir.

Rüyada Siyah Akrep Görmek

Rüyada görülen akrebin rengi de önem taşımaktadır. Rüyada görülen akrebin rengi koyulaştıkça, kötü anlamların daha da güçlendiğini söylemek mümkündür. Rüyasında siyah akrep gören kişilerin, yakınlarında kendisine zarar vereceğini düşündüğü insanları bulundurması da mümkündür. Rüyasında siyah akrep gören kişilerin, yakın bir zaman önce çevresinde değer verdikleri birinden ihanete uğramış olmaları da söz konusudur.

Rüyada Sarı Akrep Görmek

Rüyada sarı akrep görmek de, akrebin rengine odaklı rüyalardandır. Rüyada görülen akrebin rengi koyulaştıkça, tehlikenin arttığından bahsetmek mümkündür. Sarı her ne kadar açık bir renk olsa da bu durumda istisna taşımaktadır. Rüyada görülen akrep dost görünümlü bir düşmana işaret eder. Ancak görülen sarı akrep bu düşmanın en sinsi şekilde hareket edeceğine ve çok kötü kalpli olduğunu söylemektedir. Bu yüzden rüya sahibi dikkat etmelidir ve çevresindeki kişilerin kendisine zarar vermesini engellemelidir.

Rüyada Elbisede Akrep Görmek

Rüyasında elbisesinde akrep gören kişilerin sıkıntıları, genel olarak aileye ve evlada işaret etmektedir. Rüyasında elbisesinde akrep gören kişiler, gelecekte evlatlarından bazı nankörlükler görebilirler. Bu rüyanın görülmesiyle birlikte kişi, evlatlarına vefa duygunu aşılamalı, aile olmanın önemini hatırlatmalıdır. Aksi takdirde bazı sıkıntılara ve üzüntülere düşebilirler. Rüyasında elbisede akrep gören kişiler özellikle aile fertleri tarafından üzülürler.

Rüyada Akrep Sürüsü Görmek

Rüyada akrebin kaçtığını görmek bazen birden fazla akrebin kaçtığını görmek şeklinde de yansıyabilir. İşte böyle durumlarda kişinin düşman sayısının çok olduğundan bahsedilmelidir. Rüya sahibi, akrep sürüsü görürse ve bu sürüden korkarsa, yakın zamanda çevresinden bazı sıkıntılar görebilir. Aynı zamanda kişinin rakiplerinin de çok olduğunu gösteren bu rüya, çok çalışmak ve doğru şekilde kalmak gerektiğini söylemektedir.

Rüyada Yeşil Akrep Görmek

Rüyada yeşil akrep görmek diğer tüm yeşil renkli rüyalarda olduğu gibi, dini ifadelere de işaret etmektedir. Rüyasında yeşil bir akrep gören kişiler, kendisini Allah’a emanet etmeli ve dualarıyla Allah’a sığınmalıdır. Kişi birine zarar vermiş de olsa, zarar görmüş de olsa, tövbeyle Allah’a koşmalıdır. Rüyada görülen yeşil akrep kişinin yanlış yolda olduğuna, tövbe ederek Hak yoluna geçmesi gerektiğine işaret etmektedir.

Rüyada Birini Akrep Olarak Görmek

Birinin akrebe benzediğini görmek, kendini kontrol, kararlılık, direniş, iyileşme ve dönüşümü ifade eder. Alternatif olarak, bazı rüya yorumcularına göre birini bu zehirli hayvan olarak görmek cinsel fantezileri işaret eder. Yine bazı yorumculara göre rüyada tanıdığınız birini akrep olarak görmek o kişiden içten içe rahatsız olmak anlamına gelebilir. Rüya sahibi bu kişiyle yakın zamanda büyük problemler yaşayacak ve bunun yaratacağı sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalacaktır. Akrepli rüyalar oldukça karmaşıktır ve aslında kişinin hayatı üzerinden daha kolay yorumlanabilir. Örneğin evli olmayan kişiler akrep görürse, yakın zamanda biri ile tanışacak evlenmek isteyecek ama bu evlilik hiç gerçekleşmeyecektir. Evli kişi rüyasında eşini bu hayvan olarak görürse, ilişkisinde problemlerle yüzleşecek ve bunları uzun süre yaşayacaktır.

Rüyada işyerinde akrep görmek:

Rüyada işyerinde akrep gören kişiyi çalıştığı mekanda rahatsız eden kişiler vardır. Kendisini çekemeyen ya da ayağını kaydırmak isteyen kişiler rüya sahibine fenalık yapabilirler. Bu rüyayı gören kişi akreplerle tam olarak ne yaşadığına odaklanırsa rüyayı daha iyi yorumlayabilir. Akrepler kendisini sokmaya çalışıyor ise mutlaka iş yerinde birileri ona bir fenalık hazırlığı içerisindedir. Akrep öldürmeye çalışan kişi iş yerinde kendisini rahatsız eden bazı sorunları ortadan kaldırmaya çalışacaktır. Akrepten kaçan ise sevimsiz ya da angarya işleri işyerinde yapmak zorunda kalır.

Rüyada Akrepten Kaçmak

Rüyada akrepten kaçmak gerçek hayatta korkulardan kaçma ya da istenmeyen bazı durumlardan uzaklaşma çabasına delalettir. Akrepten kaçan aslında istemediği şeylerden uzaklaşmaya çalışmaktadır. Bir kişi kendi evinde akrepten kaçıyor ise evde onu rahatsız eden bazı kişiler ya da sorunlar vardır. İşyerinde akrep olduğunu ve bu akrepten kaçmaya çalıştığını gören kişinin ise iş ile ilgili kendisini rahatsız eden durumlar mevcuttur.

Rüyada Akrep Yemek

Kendi çıkarı için sizi kullanmaya kalkan insanların niyetini anlamaya ve tuzağa düşmemeye yorumlanır. Size karşı çıkar ilişkisi olanlar emellerine erişemezler. Maddi yönden sizi zarara uğratmak üzere olan biri de bunu başaramaz.

Rüyada Akrep Beslemek

Dost ve düşmanı ayırt etmekte zorlanmak anlamına gelir. Her ne kadar dost canlısı olsanız da arkadaş ortamında yüzünüze gülüp arkanızdan konuşan insanlara karşı da dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü sonradan bu dostluklar size zarar verebilir.

Rüyada Akrep Yakalamak

Zor günleri geride bırakmaya ve daha güzel günlere erişmeye, düşmanların hayatınızdan çıkmasına yorumlanır. Rüyada akrep kovalamak, kaçan bir fırsatı yeniden yakalamak demektir. Bir zamanlar başarısız olduğunuz bir şey varsa ikinci denemede başarılı olunabilir. Rüyada akrepten kaçmak, borçtan kurtulmak ve sizi olumsuz etkileyen insanlar ile aranıza mesafe koymaya yorumlanır.

Rüyada kurt görmek ne anlama gelir? Rüyada görülen kurt neye işarettir? İTÜ Profesörü '100 Zeki ve İlham Veren Kadın' arasına girdi Rüyada hamile olmak ne anlama gelir? Rüyada ayı görmek ne demektir, ne anlama gelir?