Rüyada kan görmek ne anlama gelir?

Rüyada kan görmek genelde olumsuz yorumlanmıştır. Kan ile görülen rüyalar gören kişiye negatif bir duygu verir. Rüya tabirleri içinde aradığımız rüyada kan görmek, gören kişiye ve görülen duruma göre değişmektedir. Bu rüya, yoksulluk ve fakirlik olarak yorumlanır. Haram mala işaret sayılır. Peki, rüyada kan görmek ne demektir, ne anlama gelir? İşte tabiri…

Rüyada kan görmek ne anlama gelir?

Rüyada kan görmek, rüyada kan aktığını görmek tabiri genel anlamda hayırlı bir rüya olarak görülmemiştir. Haram mala yorumlanan rüyada kan görmek, kişinin hayatında bir değişikliğe gideceği şeklinde de tabir edilir. Üzerine kan bulaşmak, birisinin kanının üzerine bulaşması, kan aktığını görmek veya bir hayvanın kanının bulaştığını görmek gibi durumlarda rüya tabirleri farklıdır. İşte rüyada kan görmek ve kan görülen rüyaların tabirleri…

RÜYADA KAN GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Rüyada kan görülmesi haram mal ile tabir edilir. Rüyayı gören kişi, maddi durumu iyi biriyse işlerinde sorun olacağı ve maddi kayıplar yaşayacağı şeklinde yorumlanır. En yakın akrabalarınız tarafından hayal kırıklığına uğratılacağınız ve onlardan beklenmedik bir kötülük göreceğiniz anlamına da gelir. 

Bir Yarasından Kan Aktığını Görmek

Keder ve sıkıntıdan kurtulacağını işaretle tabir olunur. Rüyada kan görmenin yorumu vicdan azabının dışa vurumu demektir. Genellikle kişi yaptığı bir kötülükten dolayı suçluluk hissediyorsa bu rüyayı görebileceği anlamına gelmektedir.

Rüyada Damardan Kan Akması

Zengin için mal noksanlığına, yoksul için eline mal geçmesine işarettir. Dişlerden kan çıkması, akraba yüzünden üzüntü ve kedere düşmeye delalet eder.

Rüyada Burnunun Aktığını Görmek

Rüyada burnunun kanadığını gören kimse, günahtan çıkar. Bazıları, burnunun kanadığını gören kimse hazineye ve büyük mala nail olur, dediler. Bazıları da burun kanı, kişiye reis tarafından gelecek kandır. Bazı tabirciler ise, burun kanı hatıra gelmedik bir yerden üzüntü ve sıkıntıdır, dediler. Rüyayı gören, burnundan akan kan ile kendisinde bir rahatlık hissetse bu halde zekat yahut elbise veya şöhrete işarettir. Kan sahibinin hayatına, kuvvet ve malına ve onu teminatı altında bulunduran yardımcıya yahut elbise vs. gibi şeylerden onu örten giysilere yahut iyilik ve kötülükten kazandığı şeylere işarettir. 

Rüyada Burundan Az Kan Akması

Üzüntü ve kederden kurtulmaya; çok kan akması mal noksanlığına delalettir. Vücuttaki bir yaradan çıkan, elbise ve bedeni lekeleyen kan ise haram kazanca,  zarar, hasar ve kedere işarettir.

Rüyada Kan Kusmak

Rüyada kan kusmak genellikle vicdan azabına işaret etmektedir. Herhangi bir sebepten dolayı kan kustuğunu gören kişi aslında içindeki acıları ve pişmanlıkları dışa çıkarmıştır. Bu sebeple geçmişte yapılmış olan bir kötülüğün bertaraf edilmesi gerektiği düşünülmektedir. Bazı tabircilere göre ise rüyada kan kusmak kötü bir hastalıktan kurtularak sağlık ve huzura delalet etmektedir.

Rüyada Başkasının Kan Kustuğunu Görmek 

Bir kişinin kan kustuğunu rüyasında görenlerde her zaman pişmanlık ve acı çekme gibi duygular yer alır. Bu kişiler daha önceden bir başkasına kötülük yaptığında şu anda o yaptığı kötülüğün pişmanlığını içinde en derine kadar yaşayacaktır. Olumlu olarak yorumlanacak olursa, rüyada kan kusmak huzur ve mutluluk anlamlarını da ifade etmektedir. Özellikle bir hastalığınız varsa kısa süre içinde şifasını bulacaksınız.

Rüyada Kan İşediğini Görmek

Rüya sahibinin rüyasında kan işediğini görmesi kişinin kötü alışkanlıklarını bırakması gerekeceğine, sağlıklı beslenmesi sonucu rahata kavuşacağına delalet eder. Rüyada kan işediğini görmek, yakın zamanda rüya sahibinin bir hastalığa kapılacağına, bu hastalığın üstesinden kolaylıkla gelebileceğine delalet etmektedir.

Rüyada Vajinadan Kan Geldiğini Görmek

Rüya sahibi için bu durum olumsuz bir özellik içermez. Kişi içini ferah tutmalıdır. Rüya sahibinin yakın tarihte uzun süreli yolculuk yapacağına rivayet eder. İş hayatında sorunların ortadan kalkacağı, eğitim hayatında ise var olan dertlerin son bulacağı yönünde yorumlar yapılmaktadır. Bu yorumlar genellikle olumlu yönde olsa da tamamen rüya sahibinin kendi kararları doğrultusunda gelişecek türdendir.

Rüyada Kan Aldırmak

Rüyada vücuttan kan alındığının görülmesi birilerinin sizin hakkınızda kötü sözler sarf ettiğine yorumlanırken, koyu renkte siyaha çalan bir kan görmek manevi olarak güçlü olmaya ve zorluklar karşısında dirayet göstermeye işaret etmektedir. Sağ koldan kan alınması kaybedilen bir eşyanın bulunacağına, sol taraftan kan alınması ise kaybedilen bir aile ferdinin veya akrabanın bulunacağına delalet etmektedir. Rüyada eğer kan aldırıyorsanız ve kan bir türlü çıkmıyor ise işlerin bozulacağına ve kötüye doğru gideceğine delalet ettiği söylenmektedir.

Rüyada Kan Verdiğini Görmek

Rüya sahibinin rüyasında kan verdiğini görmesi kişinin kazanacağı malın ve mülkün bir değerinin önemi olmayacağına, dünya hayatında değil ahiret hayatına hazırlık yapması gerekeceğine, ibadetini düzenli bir şekilde yapmasının ardından bol sevap kazanacağına delalet eder.

Rüyada Kan Tükürmek

Rüyada kan tükürmek veya kanın ağızdan çıktığını görmek biri hakkında kötü sözler işiteceğinize arkanızdan kötü sözler konuşulduğuna işaret eder. Eğer tükürmüş olduğunuz kan gömlek veya pantolonunuza bulaşmış ise kadınlar hakkında genel bir yargı belirteceğinize delalet etmektedir. Çokça kan tükürüldüğünün görülmesi ise kişinin mal varlığının azalmasına işaret etmektedir.

Rüyada Kan İçmek

Rüyada kan içmek ile ilgili iki farklı söylem bulunmaktadır. Birincisi rüyada kan içmek haram yolla kazanılan para ile geçinmek ve onu çoluk çocuğuna yedirmek olarak yorumlanırken bazı rüya tabirleri ise rüyada kan içmeyi bir yakına yapılan yardımın yerine gitmemesi olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada Kan Akması

Rüyada kan akmasının görülmesi zengin olan biri için mallarının azalmasına ve düşüşe geçmeye yorumlanırken, fakir olan kişi için ise zenginliğe ermesine ve yükselişe geçmesine delalet etmektedir. Bedenin muhtelif yerlerinde yara şeklinde görülen kan ise kazaya ve kötü bir şeyin başa gelmesine işaret etmektedir. Eğer kan koyu bir renkte akıyor ise genel itibarı ile iyi şeylere yorumlanırken açık renkte olması ise kötülüğe yorumlanmaktadır.

Rüyada Kan Ağlamak

Rüyada kanlı bir biçimde ağlandığının görülmesi ele geçen çok önemli bir fırsatın kaçması anlamına gelmektedir. Bu sebeple kişi kaçan fırsattan ötürü çok pişman olmuştur. Bu anlamda kan ağladığının görülmesi kişinin çok büyük bir vicdan azabı ile baş başa olduğunu da delalet etmektedir. Aynı zamanda rüyada kan ağladığının görülmesi bir kişi hakkında kin beslenmesi ve düşman olarak görülmesi manasına da gelmektedir.

Rüyada Kanlı Gömlek Görmek

Akrabalar arasında çıkacak bir husumet nedeniyle kişinin arada kalacağını, ortalığı sakinleştirmek isterken kendisini de olayların içinde bulacağını bildirir. Kanlı gömlek giydiğini görmek ise ömür boyu akıldan çıkmayacak kötü bir olay yaşamak, ağır sözler duyarak incinmek ve sevilen birine gönül koymak manasındadır.

Rüyada Kanlı Elbise Görmek

Bekar bayanlar için gönül ilişkisinde yanılgıya düşmeye ve kötü niyetli insanlarla karşılaşmaya, nişan atmaya ve düğün tarihinde sorunlar çıkmasına, evli bayanlar için düşük yapmaya ve gebe kalmaya engel olan bir hastalığa yakalanmaya alamettir. Kanlı elbise giydiğini gören kişi eşinden ayrılır. Kaza geçirerek hastanede yatmak, namusuna laf getirecek davranışlarda bulunmak, yüz kızartıcı suçlara karışmak şeklinde de yorumlanır.

Rüyada Kanlı Çarşaf Görmek

Rüya sahibinin birine yaptığı fenalıktan sonra duyduğu pişmanlığı ifade eder ve bu durumun vicdan azabıyla uzun müddet yaşanacağını bildirir. Başkasının sakat kalmasına ya da ölümüne neden olacak bir kazaya karışmak, anlık dikkatsizlik yüzünden telafi edilemeyecek yanlışlar yapan rüya sahibinin günahlarla dolu yaşantısına dikkat çeker.

Rüyada Gömleğinin Hayvan Kanıyla Lekelendiğini Görmek

Bir hırsız tarafından kendisine yalan bir söz söylediğine; kendi gömleği onu alıp yırtan bir vahşi hayvanın kanıyla lekelenmiş ise, kendisine düşman tarafından bir söz söylendiğine; gömleğine eti yenilen bir hayvan kanı bulaşmış ise, ona şerefli ve zengin biri tarafından yalan bir söz söylemiş olmasına ve bu yalanlardan sonra, kendisinin haram bir mala sahip olacağına delalet eder.

rüya tabirleri
Laz böreği nasıl yapılır? Rüyada gelin görmek ne anlama gelir? Rüyada inek görmek ne anlama gelir?  Rüyada yılan görmek ne anlama gelir?