2023 yılında kültür sanat dünyasının ünlü isimleri yaşamını yitirdi

Müzik, edebiyat, sinema sektörünün birçok duayeni 2023 yılı içerisinde yaşamını yitirdi. Özkan Uğur, Erkin Koray, Can Gürzap ilk akla gelen isimler. İşte detaylar...

2023 yılında kültür sanat dünyasının ünlü isimleri yaşamını yitirdi
  • Kültür sanat dünyasından birçok ünlü isim, sene başından bu yana yaşamını yitirdi.
  • Bu yıl Burhan Çaçan, Yalçın Yelence, Kazım Akşar, Rana Cabbar, Nuri Sesigüzel, Nurhan Damcıoğlu, Suna Kan, Metin Milli, Bozkurt İlham Gencer, Özkan Uğur, Tanju Tuncel, Yılmaz Gruda, Safa Önal, Erkin Koray, Ünal Silver, Mehmet Ulay, Mehmed Kısakürek ve Nevzat Atlığ hayatını kaybetti.
  • Seslendirdiği "Seviyorum İşte" ve "Çiçekler Yasta" adlı şarkılarıyla müzikseverlerin beğenisini kazanan sanatçı Metin Milli, 17 Haziran'da 80 yaşında vefat etti. Milli, kariyeri boyunca 15 albüme imza atarken 4 altın plak ödülü kazandı.

  • MFÖ grubunun üyesi ünlü müzisyen, bas gitarist ve oyuncu Özkan Uğur, 8 Temmuz'da yaşamını yitirdi. Müzik dünyasında birçok ismin albümlerinde vokallerde yer alan Uğur, sinema ve dizi sektöründe oyunculuğuyla da dikkati çeken sanatçı 70 yaşındaydı.

  • Anadolu rock müziğinin öncülerinden Erkin Koray da Kanada'nın Toronto kentinde kaldırıldığı hastanede 7 Ağustos'ta vefat etti. 82 yaşında hayatını kaybeden unutulmaz sanatçı "İlla Ki", "Deli Kadın", "Tek Başına", "Öyle Bir Geçer Zaman Ki", "Arapsaçı", "Fesupanallah", "Şaşkın", "Sevince" ve "Yalnızlar Rıhtımı" gibi besteleriyle rock müzik dünyasında unutulmaz bir iz bıraktı.
İki yönetmenin sert kavgası 18 yıl sonra seyirciyle buluştu Tamer Karadağlı ve Tan Sağtürk TBMM'de! Ekrem İmamoğlu Bedri Baykam'ın düzenlediği sergiye katıldı!