İngiltere'de telefon ve diğer elektronik cihazlarda TikTok'a yasak getirildi

TikTok, güvenlik ve mahremiyet kaygıları nedeniyle Çin yanlısı görüşlerin yayılmasında kullanılabileceği ve kullanıcı bilgilerine erişilebileceği endişesiyle ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyor. Avrupa Birliği (AB) yürütme organı AB Komisyonu'nda ve Kanada güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarına TikTok yasağı getirmişti. Şimdi ise İngiltere aynı gerekçeyle bakanlar ve memurların kullandığı telefon ve diğer elektronik cihazlarda uygulamanın kullanımını yasakladı.

İngiltere'de telefon ve diğer elektronik cihazlarda TikTok'a yasak getirildi

TikTok, güvenlik ve mahremiyet kaygıları nedeniyle Çin yanlısı görüşlerin yayılmasında kullanılabileceği ve kullanıcı bilgilerine erişilebileceği endişesiyle ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyor.

Avrupa Birliği Komisyonu, 23 Şubat'ta çalışanlarına ve kurumlarında, Kanada'da ise Hazine Kurulu Başkanı devlet tarafından verilen mobil cihazlarda Çin merkezli sosyal medya uygulaması olan TikTok'un kullanımını yasaklamıştı.

FBI Direktörü Christopher Wray ise TikTok üzerinden kullanıcıların verilerine ve cihazlarına erişebileceğini bildirmişti. Wray, Çinlilerin yapay zekayı kullanarak casusluk yaptığını ve bu erişimin kullanıcıların konulara karşı yaklaşımlarının dahi etkilenebildi konusunda uyarmıştı.

İNGİLTERE'DE DE YASAKLANDI
İngiltere'de güvenlik endişeleri nedeniyle bakanlar ve devlet memurlarının kullanımında olan telefon ve diğer elektronik cihazlarda, TikTok'un kullanımını yasakladı.

Kabine Ofisi Bakanı Oliver Dowden, parlamentoda milletvekillerine gerçekleştirdiği açıklamasında, güvenlik endişeleri nedeni ile TikTok'un İngiltere'de kamuya ait telefon ve diğer elektronik cihazlarda kullanımının derhal yasaklanacağını duyurdu.

Dowden, konuşmasında, hükümetine ait veri ve bilgilerin uygulama tarafından kullanılmasının risk oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere
Yılmaz Özdil Sözcü gazetesinden de istifa etti Çin, TikTok üzerinden cihazları kontrol ediyor Yılmaz Özdil kimdir, kaç yaşında, nereli? 6'lı masa alay konusu oldu