Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor...

En çok tüketilen gıdalardan biri olan patates, iyi muhafaza edilmediği takdirde filizlenir ve tazeliğini yitirir. Bu ürün doğru bir şekilde saklamanın yöntemleri var. İşte deneyenlerin sonucuna inanamadığı o yöntem...

Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor...
  • Patatesler, iyi muhafaza edilmediği durumlarda filizlenir ve kullanılamaz hale gelir. 
Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor... - Resim : 1
  • Patatesin filizlenmesini durdurmak isteyenler arama motorlarında çeşitli araştırmalar yaparak konu hakkında bilgi edinmek istiyor. Bu konuda hiç bilinmeyen bir yöntem var. 
  • Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor... - Resim : 2

    • İşte patateslerin taze kalmasını sağlayacak bazı ipuçları...
    • Patatesleri serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek en iyi yöntemdir. Ayrıca, ışık ve nemden uzak tutarak, torbalarda veya kağıt torbalarda saklamak patateslerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
    • Patateslerin yeşilimsi bir renk almamasına dikkat ederek düzenli olarak kontrol etmek de önemlidir, çünkü bu renk patateslerdeki solanin adlı bir maddeye işaret edebilir ve tüketilmemelidir.

    Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor... - Resim : 3

    • Patatesleri soğuk bir yerde saklarken, soğuk hava akımına maruz bırakmaktan kaçının. Unutmayın ki patatesleri soğuk ortamlarda uzun süre saklamak yerine, taze ve serin bir yerde düzenli olarak kullanmak daha iyidir.

    NASIL FİLİZLENMEZ?

    • Patatesler filizlenme eğilimindedir çünkü içerdikleri besin maddeleri ve enerji, yeni bitki büyümesini destekler. Patatesin gözleri olarak bilinen çıkıntılar, yeni sürgünlerin gelişimine izin verir.

    Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor... - Resim : 4

    • Güneş ışığına maruz bırakmamak, düşük sıcaklıkta (7-10°C) ve yeterince nemli bir ortamda muhafaza etmek filizlenmeyi geciktirebilir. Ayrıca, patatesleri diğer meyve ve sebzelerden ayrı tutarak etraflarındaki etilen gazının etkilerini azaltabilirsiniz.

    Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor... - Resim : 5

    GİZLİ YÖNTEM

    • Patatesin yanına elma koyduğunuzda, patatesin filizlenmesini durdurabilirsiniz. Elma, etilen gazı salgılayarak çevresindeki diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandırırken, patatesin ise filizlenmesini önler. Bu yöntem ile patatesler daha uzun süre taze kalacaktır...

    Patateslerin yanına konulan o meyve, filizlenmemesini ve taze kalmasını sağlıyor... - Resim : 6

    Influenza salgını sonrası maske satışları patlar mı? Gazze'den 85 hasta daha Türkiye'ye getirildi Bakan Koca'dan grip ve soğuk algınlığı uyarısı! Çocuklarda dijital göz yorgunluğu