Sağlık Bakanı Koca duyurdu: Gazze'den 85 hasta daha Türkiye'ye getirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 hasta ve yaralının Gazze'den Mısır'a geçişinin sağlandığını belirterek hastaların Ankara'ya getirilmesinin planlandığını duyurmuştu. Gazze'den tahliye edilen yaralı ve refakatçileri taşıyan uçakların Etimesgut Havaalanı'na indiği öğrenildi.

  • İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 23 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, 59 bini aşkın kişi ise yaralandı.
  • Bölgeye yardım elini uzatan Türkiye, Filistinli mazlumlara desteklerini sürdürüyor.

85 HASTA DAHA TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Gazze'den Mısır'a getirilen hastalara ilişkin paylaşımda bulundu.
  • 85 hasta ve yaralı ile 106 refakatçinin daha Gazze'den Mısır'a geçişinin sağlandığını bildiren Koca, şunları kaydetti:
Gazzeli 85 hasta ve yaralı bu akşam Mısır'dan Türkiye'ye getiriliyor. 106 kişilik refakatçi grubun eşlik ettiği hastalar, ülkemizde tedavi altına alınacak. Bilindiği gibi, Gazze'de sağlık sistemi çökmüş durumda.

HASTALAR ANKARA'DA

  • Öte yandan Gazze'den tahliye edilen yaralı ve refakatçileri taşıyan uçakların Etimesgut Havaalanı'na indiği öğrenildi.
Bakan Koca'dan grip ve soğuk algınlığı uyarısı! Çocuklarda dijital göz yorgunluğu Uzmanlardan 'grip' uyarısı Limon soslarının satışı yasaklanacak