Uzmanlardan korkutan Kovid-19 uyarısı: 'Buzlu cam' geri döndü

Soğuk havanın etkisini göstermesiyle beraber üst solunum yolu enfeksiyonları da artışa geçti. Kovid-19 vakalarındaki artışa da dikkat çeken ve acil servisler ve polikliniklerin adım atılmayacak kadar kalabalık hale geldiğini belirten uzmanlar, Kovid-19'un çıktığı ilk dönemlerde yaşanan "akciğerlerdeki buzlu cam" görünümlerinin tekrar görülmeye başladığını aktardı.

Uzmanlardan korkutan Kovid-19 uyarısı: 'Buzlu cam' geri döndü
  • Son haftalarda Kovid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle hasta yoğunluğunun ciddi şekilde artarken, hastanelerin yoğun bakım birimlerinde de yoğunluk yaşandığı belirtiliyor.

AKCİĞERLERDE BUZLU CAM GÖRÜNÜMLERİ

  • Kovid-19'un çıktığı ilk dönemlerde yaşanan "akciğerlerdeki buzlu cam" görünümlerinin tekrar görülmeye başladığını vurgulayan Prof. Dr. Şevket Özkaya, grip, domuz gribi ve RSV gibi solunum yollarını etkileyen virüslerin bir hastada birden fazla görülebildiğini söyledi.
  • Prof. Dr. Şevket Özkaya, Kovid-19 hastalarında huzursuzluk, uykusuzluk ve aşırı uyuma isteğine rağmen dinlenememe, sinirlilik, terleme, tahammülsüzlük, hastalık ve ölüm korkusundan bağımsız anksiyete şikayetlerinin daha sık ve ön planda görülmeye başlandığını belirtti.

"ÖKSÜRÜK VE GRİP ŞİKAYETLERİ UZAYAN HASTALAR..."

  • Özkaya, Kovid-19 testleri negatif gelse de öksürük ve grip şikayetleri uzayan hastaların mutlaka doktora gitmesi ve akciğer filmi çekilmesi gerektiğini vurguladı.
  • Acil servisler ve poliklinikler adım atılmayacak kadar kalabalık halde geldiğini belirten Prof. Dr. Özkaya, "Bunun sebebi, birkaç virüsün neden olduğu uzamış ya da kronik grip vakaları. Özellikle, öksürük hastaların tabiri ile 'sinir bozucu' hale geldi. Buna, 'öksürük ve zatürre salgını' diyebiliriz. " diye konuştu.
  • Kovid 19'un salgın döneminde bile bu kadar fazla öksürük şikayeti görülmediğine dikkati çeken Türkiye'de gelişen sağlık sistemiyle tüberküloz ve verem hastaları sayısında düşüşün yaşanmasına rağmen tehlikenin devam ettiğini kaydetti ve dünya genelinde artan savaş ve doğal afetler nedeniyle bu hastalıkların sayısında artış gözlemlendiğini ifade etti.
Pakistan'da yoğun sis! 10 günde 42 çocuk öldü Pulmoner kapağındaki darlık balon ile müdahaleyle tedavi edildi Bir ilde daha hayvan pazarı kapatıldı! İkinci bir emre kadar satışlar yasak Uzman isimden 'Paçavra hastalığı' uyarısı! Yataklara düşürüyor