Ahmet Davutoğlu, "Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olduğu bir durumda kabinede olamazdım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turu öncesi yapılan protokolün yankıları devam ediyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Özdağ'a bakanlık verileceği sözüne ilişkin, "Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olduğu bir ülkede bırakın aynı kabinede olmayı o ülkede yaşamakta zorlanırım" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turu öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya gelerek birtakım vaatler vermişti. Her gün yeni bir kaosla karşılaşılan masada Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile yaptığı gizli protokol ifşa olunca ortalık karıştı.

İddiaya göre eğer Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı Zafer Partisi'ne 3 tane bakanlık ve MİT başkanlığını teslim edecekti. Ayrıca Özdağ da İçişleri Bakanı olacaktı.

"ÖNCE YOK SONRA VAR DEDİ"

Masanın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz aylarda bu anlaşmaya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun kendisine, "Böyle bir protokol yok. Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdandı” dediğini kendisinin de o akşam “Muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. O da ‘Yok öyle bir protokol dedi” minvaline konuştuğunu aktardı. Bu konuşmanın üzerine Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradığını belirten Davutoğlu, “Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş” ifadelerini kullandığını söyledi.

"ÜLKEDE YAŞAMAKTA ZORLANIRIM"

Davutoğlu, son olarak katıldığı bir YouTube programında yapılan protokole ilişkin dikkat çeken şu açıklamalarda bulundu: 

"Ümit Özdağ’ın İçişleri Bakanı olduğu bir ülkede bırakın aynı kabinede olmayı o ülkede yaşamakta zorlanırım.
Kemal Kılıçdaroğlu CHP
Babacan, CHP'yi topa tuttu Özgür Özel'den adaylık açıklaması! İmamoğlu reklam için kesenin ağzını açtı HDP, CHP'den o iki ilçeyi istedi