Ahmet Davutoğlu: Genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün gerçekleşen onuncu altılı masa toplantısını değerlendirdi. Davutoğlu, altı liderden birinin cumhurbaşkanı adayı olması halinde diğer beş liderin başkan yardımcısı olup olmayacağına ilişkin, "Genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olacak" dedi.

Ahmet Davutoğlu: Genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak

Altılı masanın 10'uncu toplantısı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde yapıldı. 9 saat 5 dakika süren toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti için istişarelere başlama kararı alındı. Parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasının 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya konuk olarak soruları yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu: Genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak - Resim : 1

LİDERLERDEN BİRİ ADAY OLURSA DİĞERLERİ NE OLACAK?
Davutoğlu altı liderden birinin cumhurbaşkanı adayı oluması halinde diğer beş liderin pozisyonuna ilişkin şunları aktardı:

"Bu konuyu netleştirdik. Kurumsal olarak cumhurbaşkanı ve yardımcılarının bir ortak süreç ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır."

CHP'li isim kalp krizi geçirdi Faal durumdaki siyasi parti sayısı 122 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye açıklaması