CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile görüşecek mi?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altılı masanın bu kararıyla akıllara "HDP ittifaka dahil olacak mı?, HDP ile görüşme olacak mı?" soruları geldi. Altılı masadan liderler HDP'Ye karşı tutumlarını dile getirirken Kılıçdaroğlu da HDP ile ilgili kararını açıkladı. İşte ayrıntılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile  görüşecek mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı bir zaman kala Türkiye'de siyasiler her gün çeşitli açıklamalarda bulunuyor ve pek çok ihtimal tartışılıyor.

Geçen günlerde altılı masa 72 saatlik bir aday krizini atlattı.

Masada çoğunluk Kemal Kılıçdaroğlu'nu isterken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener karara karşı çıkmış ve masadan ayrılmıştı. 3 günlük krizde İYİ Parti'nin adaylığı için birçok isim zikredilmişti. Hukukçu Ersan Şen de İYİ Parti'den aday olabileceğini açıklamıştı. Son olarak Akşener masaya geri dönmek için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcıları olmasını şart koşmuş, altılı masa da şartı kabul etmişti. Böylelikle altılı masa tekrar bir araya geldi fakat çeşitli tartışmalar devam ediyor.

Tartışmalardan biri milletvekili krizi iken diğeri de HDP ile nasıl bir yol izleneceği oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu HDP ile ilgili tutumunu, "HDP, meşru bir siyasi partidir. Osman Öcalan kırmızı bültenle aranan bir teröristti. HDP, meşru bir siyasi partidir. Cumhurbaşkanı, herkesten oy istemek durumundadır. Herkesle temas kurabilir." ifadeleriyle dile getirmişti.

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, “Kılıçdaroğlu’nun bizi ziyaret etmesini de bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

 "MASAYA GETİREMEZ"
Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ise Kılıçdaroğlu için “Tabii HDP’ye ziyaret edebilir ama masaya getiremez” cevabını verdi.

"BİZİ İKNA ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"
HDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden Akşener’e mektup yazarak, “Bizim oyumuzu istiyor musunuz istemiyor musunuz, bizi nasıl ikna etmeyi düşünüyorsunuz, sizin parti olarak diğer partilerle müzakere hakkınız var da HDP’nin yok mu” gibi bir dizi soru yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila aracılığıyl HDP kararını açıkladı. Kılıçdaroğlu HDP ile ilgili tutumunu, "Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz." sözleriyle dile getirdi.

İşte Bila'nın yazısı:
CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığımız görüşmede öncelikle bu konuyu sordum. HDP’yle ilgili tartışmayı anımsatarak “HDP’ye gidecek misiniz” sorusunu yönelttim.

Yanıtı şu oldu:

“Elbette HDP’yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkan Vekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.”
CHP Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener İYİ Parti altılı masa
Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde Seçime geri sayım başlarken 6'lı masanın yeni krizi: Milletvekilleri listesi HDP kapatma davası sürüyor 14 Mayıs'tan sonra CHP'de işler nasıl olacak? Bu senaryo çok konuşulur....