Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde: DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'na katılıyor

6'lı masa geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu. Vatandaşlar adayın açıklanmasının ardından masa içerisindeki küçük partilerin oy oranlarına dikkat çekerek tepkide bulundular. Cumhurbaşkanı yardımcılığından bakanlık verilmesine kadar birçok konu özellikle sosyal medyada tartışma konusu oldu. 6'lı masanın peş peşe hamlelerinin ardından gelen bilgilere göre DSP, Anavatan Partisi ve Hüda-Par Cumhur İttifakı'na katılıyor.

Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde: DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'na katılıyor

6'lı masanın bol tartışmalı geçen görüşmeleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmen cumhurbaşkanı adayı oldu.

Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde: DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'na katılıyor - Resim : 1

Kılıçdaroğlu seçilmesi halinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Masadaki ortak mutabakata göre ise İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi genel başkanları da cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

VATANDAŞLAR KÜÇÜK PARTİLERE YARDIMCILIK VE BAKANLIK VERİLMESİNE TEPKİLİ
Adayın ve mutabakatın açıklanmasının ardından özellikle sosyal medyada bazı vatandaşlar küçük oy oranı olan partilere cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık verilmesine tepki gösterdiler. Bazı CHP seçmenleri 'parti oylarını satıyorlar' bile dedi.

Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde: DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'na katılıyor - Resim : 2

CUMHUR İTTİFAKI DA KÜSÜRAT PEŞİNDE
Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren toplantının gündemi seçimler ve deprem olurken toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün akşam saat 16.00'da da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya gelecek.

Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde: DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'na katılıyor - Resim : 3

SABAH yazarı Mahmut Övür bugün kaleme aldığı yazıda DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'nda olacağını yazdı.

Övür katılımı şu ifadelerle duyurdu:

Şu sıralarda Cumhur İttifakı'nda da bir hareketlilik var. Yeni siyasi aktörlerden, yakın tarihte iz bırakmış partilerden söz ediliyor. Ama ayrıntılarını önümüzdeki günlerde öğreneceğimiz şu iki gelişme dikkat çekici: Rahmetli Özal'ın kurduğu Anavatan Partisi ile solun efsanevi lideri Ecevit'in DSP'si de Cumhur İttifakı'na katılıyor.

Cumhur İttifakı da 0,9'luk partilerin peşinde: DSP ve Anavatan Partisi Cumhur İttifakı'na katılıyor - Resim : 4

BİR KATILIM DA HÜDA-PAR'DAN
Son dakika haberine göre HÜDA-PAR da Cumhur İttifakı bünyesine katılıyor. Resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde geleceğini belirten Habertürk muhabiri Esra Nehir, canlı yayında 'Cumhur İttifakı genişliyor. Daha önce yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı. HÜDA-PAR da ittifak içerisinde yer alacak' ifadelerini kullandı.

DSP KANADI İDDİALARA CEVAP VERDİ
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini net bir dille açıkladı. 

Kılıçdaroğlu, "Ülkenin bekasını sıkıntıya sokacak bazı girişimler varsa DSP o çalışmaların bırakın içinde olmayı kenarında dahi olmaz." dedi. Aksakal 'Cumhur İttifakı'na katılım konusunda; "Teklif gelirse değerlendiririz, parti meclisi toplanacak" dedi.

Seçime geri sayım başlarken 6'lı masanın yeni krizi: Milletvekilleri listesi Ümit Özdağ yeni ittifak peşinde İYİ Parti'den HDP'ye yeşil ışık Oyunuz Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı?