Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB çıkışına Scholz'dan açıklama geldi! "Erdoğan ile Türkiye ve AB araasındaki ilişkiyi görüşeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB çıkışı sonrasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan açıklama geldi. Scholz, "NATO Zirvesi'nde Erdoğan ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkiyi görüşeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB çıkışına Scholz'dan açıklama geldi! "Erdoğan ile Türkiye ve AB araasındaki ilişkiyi görüşeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO Zirvesi için Litvanya'ya hareketi öncesinde önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "50 yılı aşkın zamandır AB kapısında bekletilen Türkiye var. Türkiye'yi bekleten bu ülkelere buradan sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü nasıl açtıysak İsveç'in de önünü açalım. Biz Türkiye'yiz. Zirve marjında yapacağım görüşmelerde bunları da ifade edeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB çıkışı sonrasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan açıklama geldi. Scholz, "NATO Zirvesi'nde Erdoğan ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkiyi görüşeceğiz" dedi.

Öte yandan dünyanın gözünü çevirdiği kritik NATO Zirvesi başladı. Ülke liderleri tek tek toplantının yapılacağı salona geldi. Erdoğan ve Viktor Urban'ın peş peşe salona gelmesi dikkat çekti. Türkiye ve Macaristan İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB çıkışına Scholz'dan açıklama geldi! "Erdoğan ile Türkiye ve AB araasındaki ilişkiyi görüşeceğiz" - Resim : 2
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz

SON AÇIKLAMA ALMANYA'DAN: NATO ZİRVESİ'NDE GÖRÜŞECEĞİZ

Erdoğan'ın yaptığı AB çıkışı gündem oldu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD ve İsveç'ten peş peşe açıklamalar gelmiş ve Türkiye'yi desteklediklerini ifade etmişlerdi.

Bu konuyla ilgili son olarak Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan bir açıklama geldi. Scholz, "NATO Zirvesi'nde Erdoğan ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkiyi görüşeceğiz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Almanya
Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda konuştu İlk yurt dışı ziyareti KKTC'ye oldu Özbekistan cumhurbaşkanını seçti! İmamoğlu'na Tunç Soyer şoku!