Yeni kabinede yer almayan iki isim yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul için yarışacak iddiası!

28 Mayıs seçimlerinde sandıktan zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeminini ettikten sonra yeni kabine üyelerini açıkladı. Eski kabineden sadece iki isim görevine devam ederken, Sözcü TV Ana Haberi'ni sunan Fatih Portakal görevine devam etmeyen iki bakan ile ilgili kulis bilgisini paylaştı. Portakal, yerel seçimlerde iki ismin Ankara ve İstanbul için yarışacağını iddia etti.

28 Mayıs tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran Cumartesi günü Meclis'te yemin ederek görevine resmen başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine üyelerini de o gün açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski kabineden sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a tekrar görev verdi.

Yeni bakanlar devir teslim törenleriyle görevlerine başlarken, FOX TV'den ayrılıp Sözcü TV'de CHP yandaşlığı yapan Fatih Portakal bugün eski bakanlardan Süleyman Soylu ve Murat Kurum ile ilgili kulis bilgisi paylaştı.

Portakal, "Devir teslim törenlerinde yüzlere baktığımız zaman Süleyman Soylu, Nureddin Nebati, Vahit Kirişci mutsuzdur diye tahmin ediyorum. Murat Kurum bence mutludur diye tahmin ediyorum. Çünkü İstanbul için düşünülüyor kendisi ama size diğer taraftan kulisi de vereyim. Süleyman Soylu İstanbul'u istiyor ama Erdoğan Murat Kurum'dan yana. Önümüzdeki 9 ay sonra seçimini Kurum'dan yana kullanacak. Süleyman Soylu Ankara'ya asılıyormuş şimdi öyle bir kulis bilgisi var. Kendim bulduğum bir kulis başkasından gelen değil. Göreceğiz zaman içerisinde ne olacağını." ifadelerini kullandı.

AK Parti Süleyman Soylu
AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli oldu Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? Devlete terörist diyen isim CHP MYK'sında! MSB'de devir teslim töreni