İmamoğlu: Canan Kaftancıoğlu erkek olsa farklı konuşurdum

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamayan muhalefet kanadında ipler iyice gerildi. 'Değişim' diyerek baş kaldıran İmamoğlu'na tepkiler çığ gibi büyürken İmamoğlu'ndan beklenmedik bir çıkış geldi. İmamoğlu, Kaftancıoğlu hakkında "Eğer erkek olsaydı onunla da başka türlü konuşurdum" dedi.

İmamoğlu: Canan Kaftancıoğlu erkek olsa farklı konuşurdum

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yeterli oy oranlarına ulaşamamasından dolayı seçim ikinci tura kaldı. 14 Mayıs öncesi her mitingde 'ilk turda bitirelim' diyen Millet İttifakı ilk turda seçimi kazanamadı. Bundan dolayı 6'lı masada krizler çıkarken bu durum dışarı çok fazla yansıtılmadı.

İmamoğlu: Canan Kaftancıoğlu erkek olsa farklı konuşurdum - Resim : 1

Fakat 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı'nın 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında aldıkları yüzde 47,8'lik oy oranıyla seçimi kaybeden muhalefet kanadında ipler iyice gerildi.

İmamoğlu: Canan Kaftancıoğlu erkek olsa farklı konuşurdum - Resim : 2

Bu seçimlerin ardından, seçim öncesi ve seçim sürecinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'oğlum' diye bahseden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında gerginlik tırmandı.
Bu olayların ardından İmamoğlu, 'değişim' diyerek baş kaldırdı.

İnternet sitesi kuran ve 'değişim' çağrısında bulunan İmamoğlu'na tepkiler de çığ gibi büyümekte.
10 Temmuz Pazartesi günü CHP'nin İBB Grup Toplantısı Başkanlık Sarayı'nda yapıldı. Edinilen bilgilere göre toplantıda gerilim arttı.

Yaşanan gerilimler sonrasında ertesi gün (11 Temmuz) İmamoğlu CHP ilçe başkanları ile Anadolu yakasında bir değerlendirme toplantısı yaptı. İddialara göre toplantıda Sultangazi CHP ilçe başkanı Murat Poyraz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "Genel Başkan adayı mısınız?" diye soruyor ve bu da yetmiyor şu şekilde devam ediyor:

“Sen yerel seçimlerde çalıştığın kadar genel seçimlere çalışsaydın bugün seçimi kazandırdık”

Bu çıkış üzerine ise İmamoğlu Poyraz'a, “Bana hain mi diyorsun. Hain sensin” diyor.

Hürriyet'ten Yalçın Bayer'in haberine göre salonda gerginlik çıkıyor ve İmamoğlu, “Genel Başkan bana verdiği sözü tutmadı, Canan Kaftancıoğlu erkek olsaydı onunla da başka türlü konuşurdum” diyerek salonu terk ediyor.

İmamoğlu: Canan Kaftancıoğlu erkek olsa farklı konuşurdum - Resim : 6

İddialara göre İmamoğlu salonu terk ederken “Ben bu yola çıktım, geri dönüşü yok” diyor. Gerginlik üzerine ilçe başkanları “İmamoğlu’nun özür dilemesi gerekiyor” diyorlar.

Kaynak: haberet.com

Ekrem İmamoğlu İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) İstanbul Kemal Kılıçdaroğlu CHP cumhurbaşkanlığı seçimi Seçim sonuçları
Saadet Partisi'nin TBMM'deki grup toplantısında Ahmet Davutoğlu konuştu Kılıçdaroğlu proje miydi? Bir CHP klasiği! Anketlerde öndeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB çıkışına Scholz'dan açıklama geldi