İmamoğlu'nun 'erkek olsaydı' çıkışına Kaftancıoğlu'ndan sert tepki: Zekanızı konuşturmayı deneyin

Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. 10 Temmuz'da gerçekleştirilen İBB Grup Toplantısı'nda gerginlik büyüyor ve ertesi gün toplantıyı değerlendirmek üzere İmamoğlu ilçe başkanlarıyla tekrar bir araya geliyor. Burada da gerginliğin büyümesinin ardından Kaftancıoğlu hakkında "eğer erkek olsaydı onunla da farklı konuşurdum" diyen İmamoğlu'na Kaftancıoğlu'ndan yanıt gecikmedi. Kaftancıoğlu, "zekanızı konuşturmayı deneseniz daha başarılı olursunuz" dedi.

İmamoğlu'nun 'erkek olsaydı' çıkışına Kaftancıoğlu'ndan sert tepki: Zekanızı konuşturmayı deneyin

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından muhalefet kanadında süren gerginlik, İmamoğlu'nun başlattığı 'değişim' kampanyasıyla daha da güçlendi.

Bunun için bir internet sitesi kuran ve her fırsatta 'değişimin şart olduğunu' vurgulayan İmamoğlu geçtiğimiz günlerde CHP ilçe başkanlarıyla bir araya geldi.

10 Temmuz Pazartesi günü CHP'nin İBB Grup Toplantısı Başkanlık Sarayı'nda yapıldı. Edinilen bilgilere göre toplantıda gerilim arttı.

Yaşanan gerilimler sonrasında ertesi gün (11 Temmuz) İmamoğlu CHP ilçe başkanları ile Anadolu yakasında bir değerlendirme toplantısı yaptı.

İddialara göre burada da gerilim arttı ve İmamoğlu yaşanan bu gerginlikte Canan Kaftancıoğlu hakkında "eğer erkek olsaydı onunla da farklı konuşurdum" dedi. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Canan Kaftancıoğlu'ndan da açıklama geldi.

İmamoğlu'nun 'erkek olsaydı' çıkışına Kaftancıoğlu'ndan sert tepki: Zekanızı konuşturmayı deneyin - Resim : 3

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verdi veriştirdi.

İmamoğlu'nun 'erkek olsaydı' çıkışına Kaftancıoğlu'ndan sert tepki: Zekanızı konuşturmayı deneyin - Resim : 4

Kaftancıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugünlerde siyaset yaptığını zanneden kimi ‘errkek siyasetçilerin!’ biz kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadeler kullandıklarını görüyorum. Sadece ben değil bütün kadınlar görüyor ve takip ediyoruz elbette… Hoşunuza gitmese de yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de kadının varlığına alışacaksınız beyler! Eril bakışınıza rağmen katlanarak artacağız üzgünüm:( Siyasette sataşma vardır ve kıymetlidir ancak bunun için cinsiyetçi bakışınızı değil -olduğu kadar- zekanızı konuşturmayı deneseniz eminim daha başarılı olursunuz. Biz kadınlardan söylemesi :)"

Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
CHP'liler Kılıçdaroğlu'na tepkili Memur ve emekli aylıklarını arttıran teklif TBMM'de! İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu'na: Eğer erkek olsaydı... Saadet Partisi'nin TBMM'deki grup toplantısında Ahmet Davutoğlu konuştu