Uğur Dündar anlattı: CHP'de değişim olmadığı sürede partinin kalesindeki vatandaşlar oy vermeyecek

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonrası CHP tabanından değişim talebi hızla yayılmaya devam ediyor. Partinin kalesi olarak bilinen iller tepkili. Gazeteci Uğur Dündar, Ege Bölgesi'nde halkın değişim talebini "oy vermeyecekler" şeklinde anlattı. İşte detaylar...

Uğur Dündar anlattı: CHP'de değişim olmadığı sürede partinin kalesindeki vatandaşlar oy vermeyecek

Parti tabanı, 14 ve 28 Mayıs'ta 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kaybeden CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkili. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere birçok partili değişim talebini dile getirirken CHP üst yönetimi sessiz. Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi parti aleyhine söylemler üst seviyeye ulaştı. Gazeteci Uğur Dündar, bugün yayınladığı yazıda bu duruma parmak bastı. CHP'nin kalesi olarak adlandırılan illerde halkla konuşan Dündar, "halkın oy vermeyeceğini" anlattı. İşte yazısının o kısmı:

"Bir ayı aşkın bir süredir Ege'deyim. Hemen her gün çeşitli vesilelerle sokaktaki insanlarla konuşuyorum. İzlenimlerime göre, son seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı bloğuna oy vermiş seçmenlerde büyük bir umutsuzluk hakim olmuş durumda. Konuştuğum vatandaşların, özellikle de CHP'ye oylarını vermiş olanların çoğu, partide devrim gibi bir değişim olmadıkça 2024 Mart tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinde sandığa gitmeyeceklerini söylüyorlar."

Uğur Dündar anlattı: CHP'de değişim olmadığı sürede partinin kalesindeki vatandaşlar oy vermeyecek - Resim : 1

CHP'NİN KALELERİNDEN 2019'DA NE KADAR OY ÇIKTI?

Bu sözlerin üzerine 2019 Yerel Seçimleri'nde Ege Bölgesi'nde CHP'nin ne kadar oy aldığına mercek tuttuk. 8 ile ayrılan bölgede İzmir, Aydın ve Muğla şehirlerinde belediyeleri CHP kazandı. 

Uğur Dündar anlattı: CHP'de değişim olmadığı sürede partinin kalesindeki vatandaşlar oy vermeyecek - Resim : 2

Ayrıca 7 bölgeye ayrılan Türkiye'de Akdeniz Bölgesi ile birlikte Ege Bölgesi'nin tamamında CHP, birinci parti oldu. 

Uğur Dündar anlattı: CHP'de değişim olmadığı sürede partinin kalesindeki vatandaşlar oy vermeyecek - Resim : 3

BU BÖLGELERİN KAYBEDİLMESİ NEYE YOL AÇAR?

CHP yönetimi, "Halk bize kırgın olsa dahi oyunu bize verir" diyerek vatandaşların oylarını alacağını düşünüyorlar fakat sokaktan gelen tepkiler eğer sandıklara yansırsa CHP'nin oylarında büyük bir düşüş yaşanacak.

2019 Yerel Seçimleri'nde CHP 21 adet şehrin yönetimini ele aldı. Bunlardan 11 tanesi ise büyükşehir. Yüzde 58'le İzmir, yüzde 53'le Aydın CHP'nin en yüksek oy aldığı şehirler arasında yer alıyor. Buraların kaybedilmesi, kıl payı ile kazanılan İstanbul ve Ankara'daki olası bir yenilgiye işaret ediyor.

Uğur Dündar anlattı: CHP'de değişim olmadığı sürede partinin kalesindeki vatandaşlar oy vermeyecek - Resim : 4

CHP Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanlığı seçimi
AK Parti Olağanüstü Kongre tarihi belli oldu Kulisler hareketlendi: Seçimler için 4 isim öne çıkıyor İYİ Parti kulisleri kaynıyor! Akşener neyi açıklayacak? Bomba kulis: İmamoğlu aday olmayacak