Adliye memurları, aynı kurumda çalıştıkları kamu işçisi ile aralarında olan ücret farkından rahatsız: Yeni bir düzenleme bekleniyor

Temmuz ayında TBMM'den geçecek olan zam düzenlemesinde, şu anda 11.848 lira olan en düşük memur maaşının 22 bin lira olması için de 10.152 TL'lik refah payı eklenmesi bekleniyor. Sağlık ve eğitim alanında olduğu gibi aynı alanda çalıştığı kamu işçisinden daha az ücret alan adliye memurları ise maaşlarında daha tatmin edici bir düzenleme bekliyor.

Adliye memurları, aynı kurumda çalıştıkları kamu işçisi ile aralarında olan ücret farkından rahatsız: Yeni bir düzenleme bekleniyor

Kurban Bayramı’nın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelecek ilk torba yasa emekli ve memurlara yapılacak ek zamlar ile ilgili olacak. Yeni yapılacak olan düzenleme ile zamlarda en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Ancak aynı sektörde çalışan memur ile kamu işçisi arasındaki büyük ücret farkı memurların daha iyi bir düzenleme beklentisi içerisine sokuyor.

TEMMUZ ZAMMI ÜCRET FARKINI ARTIRACAK

Kamu işçilerine yapılan son zam ile birlikte adalet bakanlığı bünyesinde çalışan temizlik işçisi 22 bin 500 TL alırken, adliyede yeni başlayan bir katip 12 bin 400 TL, mübaşir 11 bin 600 TL, 7 senedir çalışan adliye memuru ise 12 bin 600 TL alıyor. Tediye ikramiyesi bulunan işçilerin Temmuz ayında gelecek olan zamla birlikte memurlar ile aralarında olan ücret farkını daha da katlaması bekleniyor.

Enflasyonla birlikte daha gelmeden eriyen Temmuz zammında daha iyi bir düzenleme bekleyen Adliye memurları, yeni düzenleme ile maaşlarının asgari ücretin en az iki buçuk katı olmasını istediklerini belirtiyor.

Kaynak: haberet.com

ATA İttifakı adayları resmen ayrıldı! Haberet Ümraniye sokaklarında vatandaşların yorumunu aldı HDP’nin masaya oturmasına vatandaş ne diyor? Muhabirimiz Hamza Aktay Ümraniye'de nabzı ölçtü SGK çalışanları iş bıraktı Oyunuz Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı?