Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok

Geçtiğimiz hafta sonu katıldığı bir televizyon programında öğretmen atamalarında mülakat sisteminin değişeceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e öğretmen adaylarından tepki geldi. Sosyal medya platformu 'X'de birleşen adaylar seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak için #SözVarMülakatYok hashtagi açtı. 

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok

Geçtiğimiz hafta sonu CNN Türk'te katıldığı programda öğretmen atamaları ve birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mülakat ile ilgili de konuştu.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 1

Tekin, öğretmen adaylarına yapılması planlanan mülakatla ilgili, "Öğretmenler KPSS sonrasında mülakat notuna göre atanıyorlar. Biz ise şöyle bir mekanizma geliştirmek istiyoruz, KPSS skoru, onun yüzdelik dilimini alacağız yüzde 50. Yüzde 50 de mülakat performansını alacağız arkadaşımızın. Yüzde 50-50 planlıyoruz" dedi.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz aylarda "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." demişti.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 3

ÖĞRETMEN ADAYLARI HAREKETE GEÇTİ

Bakan Tekin'in mülakatla ilgili açıklamalarının ardından öğretmen adayları seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak için harekete geçti.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 4

Öğrencilerin hayatlarına bir nebze de olsa dokunmak isteyen binlerce öğretmen adayı sosyal paylaşım platformu X'de #SözVarMülakatYok hastagi açtı.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 5

Mülakatın kaldırılmasını isteyen öğretmen adaylarının tepkilerinden bazıları şunlar:

Okul önünden geçemeyen, zil sesi duyunca gözleri dolan öğretmenleri anlamak zorundayız.

Göreve geldiğinden beri her ay öğretmenler odası toplantısı düzenleyerek öğretmenlerin taleplerini dinleyen, "Bu süreci öğretmenlerimizle beraber yöneteceğiz." diyen sayın bakanımız @Yusuf__Tekin
'den öğretmenlerin bu haklı talebine kulak vermesini rica ediyoruz.

Doğası gereği şaibe yaratacak değil, emekleri gereği öğretmenlere haklarını teslim edecek bir atama süreci oluşturmalısınız.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 6

Verilen söz, vaktinde verilmesi gereken bir borçtur. (Hz.Ali) O zaman borç ödeme zamanı gelmiştir!!! Mülakat kaldırılmalıdır. Başka söze gerek yok!

Söz bizzat cb tarafından verilmişken bakan Yusuf tekin sözü ısrarla tanımazlıktan gelmektedir. Bu durumda aslolan nedir ? Devlette devamlılık esas değil midir ? Verilen sözler tutulmalı insanların emeklerinin karşılığı verilmelidir.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 7

Yıllarca verdiğimiz emekleri, döktüğümüz alın terini sadece 45 dakikalık bir mülakatla ölçemezsiniz. Bizim emeklerimiz, hayallerimiz ve geleceğimiz 45 dakikaya sığmayacak kadar büyüktür.

Verdiğiniz sözü tutun ve Mülakatı kaldırın

Daha üstü söz ne olabilir?Bu ülkenin en yetkili mercisi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Kpss puan sıralamasına göre atanmak istiyoruz.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 8

Çok net verilmiş bir söz var!

Sıralamama rağmen korkuyorum , binlerce öğretmen arkadaşım benimle aynı durumda. Lütfen bu kabusa son verin

Sn. Bakanım @Yusuf__Tekin
Ben artık ellerimle, parmaklarımla çalgılarıma dokunmak kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Hak ettiğim bir atama için sabah akşam Twitter'da mülakat savaşı vermek istemiyorum.

Öğretmenler tepkili #SözVarMülakatYok - Resim : 9

İnanıyoruz mülakat olmayacak müjdesini vereceğinize.

Okul önünden geçemeyen, zil sesi duyunca gözleri dolan öğretmenleri anlamak zorundayız.

Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan
mülakatın kalkacağını duyurmuştu. Kpss bu kadar zorlu bir süreç iken adayların üç katını çağırıp 45 dakika sözlü ve yazılı bir mülakat uygulamak mağduriyet yaratacaktır.

Sn. @Yusuf__Tekin
Bir yemek yapsam 30 komisyona tattırsam 1-10 puan aralığında değerlendirme yapılsa hepsinden aynı puanı alabilir miyim? Eğer cevabınız hayır ise mülakat subjektiftir. Standartı olmayan olmayacak bir ölçme işlemine tesadüfi hatalar karışır.

Bu emeklerin karşılığı %50 olamaz. Biz bu sınava yıllarımızı verdik. Tam oldu derken yılların emeğini çöpe atamayız. Mülakat istemiyoruz!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk oldu! Bağdat Caddesi'nde vatandaşa sorduk! Memurlar 22 bin TL zam düzenlemesini yetersiz buluyor ATA İttifakı adayları resmen ayrıldı! Haberet Ümraniye sokaklarında vatandaşların yorumunu aldı HDP’nin masaya oturmasına vatandaş ne diyor? Muhabirimiz Hamza Aktay Ümraniye'de nabzı ölçtü