Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir

Fenerbahçe, 7 Nisan'da Galatasaray ile oynayacağı final maçına U19 takımıyla çıkacağını açıkladı. Ancak Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik'in, "Süper Kupa maçının 90 dakika oynanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum." şeklindeki sözleri kafaları karıştırdı. Sarı-lacivertli ekibin dev maçla ilgili çarpıcı bir plan yaptığı iddia edildi.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir

Süper Kupa 7 Nisan'da Şanlıurfa'da sahibini bulacak. Fenerbahçe dev mücadele öncesinde TFF'ye bir başvuru yaparak; finalin ertelenmesi ve karşılaşmada yabancı bir hakemin görev almasını istedi.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 1

Sarı-lacivertliler bu taleplerinin kabul edilmemesi durumunda ise maça U19 takımıyla çıkılacağını açıkladı. Federasyondan olumsuz yanıt olan Fenerbahçe, Galatasaray karşısına U19 ekibiyle çıkacak. Fakat kafaları karıştıran bir senaryo var.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 2

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik yaptığı açıklamada, "Süper Kupa maçının 90 dakika oynanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum." demişti. Bu açıklama sonrası ise nasıl bir aksiyon alınacağı merak edilirken bomba bir iddia geldi.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 3

Gazeteci Hüseyin Özkök sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Fenerbahçe'nin planını açıkladı. Özkök'ün iddiası şöyle...

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 4

Futbol Müsabaka Talimatı'na göre bir takım maç kadrosuna en az 9 oyuncu yazıp bu oyuncularla sahaya çıkmak zorunda. Maç sırasında ise sahada en az 7 oyuncusunun olması gerekiyor.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 5

Fenerbahçe Yöneticisi Erol Bilecik'in açıklamasından anlaşılan Fenerbahçe Takımı maç kadrosuna yalnızca 9 oyuncu yazacak ve sahaya bu 9 kişi ile çıkacak.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 6

Sonrasında muhtemelen "yaşanacak sakatlıklar" ile üç oyuncu oyundan çıkacak ve takım sahada 6 kişi kalacağı için hakem maçı tatil edecek. Böyle bir durumda herhangi bir yaptırım yok.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 7

Maça çıkmamanın yaptırımı ise bir sonraki sezon Türkiye Kupası ve Süper Kupa'dan men. Fenerbahçe'nin eksik kalması ile maçın tatil edilmesi durumunda karşılaşma hükmen 3-0 Galatasaray lehine tescil edilir.

Fenerbahçe'nin Süper Kupa planı ne? Galatasaray maçı yarıda kalabilir - Resim : 8

Kaynak: AA

Kasımpaşa Kayseri'yi 2 golle geçti Trabzon deplasmanda 3 attı 3 aldı Fatih Terim'in öğrencileri AEK'yı devirdi "İhtiyarlar 3 puanı getirdi"