Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Merkez Hakem Kurulu'nun çevrimiçi toplantısının sızdırılması sonrası flaş açıklamalar yaptı. Futbolda 'Temiz Eller Operasyonu' yapılması gerektiğini ifade eden Timur, herkesin banka hesaplarının incelenmesi ve VAR kayıtlarının açıklanması gerektiğini ifade etti.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım"

Merkez Hakem Kurulu'nun Galatasaray-Antalyaspor maçını değerlendirmek için yapmış olduğu çevrimiçi toplantının görüntüleri sosyal medyaya sızdırılmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu bugün harekete geçerek içinde Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasının da olduğu toplantının 1 saatlik uzun versiyonunu yayınladı.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 1
Yaşanan olayların ardından Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray maçının görüntülerinin kesilip montajlandığını ifade eden Timur, futbol dünyasına operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

"KESİLİP BİÇİLİP SERVİS EDİLİYOR"

İşte Erden Timur'un açıklamalarından öne çıkanlar...

Bu işin temizlenmesi için şeffaf olmak gerekiyor. Bugün TFF yayınladı her şeyi, ne varsa dökülüyor. Dün, planlı ve sistemli bir şekilde bir operasyon vardı. Önceden farklı bağlantıları da varmış o hesabın. Kesilip, biçilip bir kısmı paylaşılıyor. Futbolun tüm paydaşları muzdarip. Hak yiyen de puanı gasp edilen de aynı dertten yakınıyor.

TEMİZ ELLER OPERASYONU ŞART

Futbolda 'Temiz Eller' operasyonunu ilk biz söyledik. Hepimiz incelenelim, hepimizin banka hesapları, telefonları incelensin. Biz TFF'ye müracaat ettik. KVKK metnine imza attığınızda bunlar incelenebiliyor. Hakemler ve TFF üzerinde çok ciddi bir baskı var. Bugünkü hareketleri takdire şayandı. Her şey konuşulsun. Kendinden emin olan insan, her şey açıklansın ister.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 2

5 ay önce 'Temiz Eller' çağrısını yaparken bir şeylerin sızdırıldığını söylemiştim. O hafta 2 tane hata olmuş. Birisi çok daha bariz. Antalyaspor maçından sonra konuşma yapacaktım, konuşmadım. Çok daha ağır ve bariz olanlar bizim maçta verilmedi. Antalyaspor maçında bize de verilmeyen şeyler var. Gerçekten kayrılarak 90+'larda en az fazladan 8-10 puan alan bir takım var. Sonradan da mağdur gibi açıklamalar yapıyorlar. En önemli şey, bu konudaki edeptir.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 3

Hem görsel hem de yazılı basında bu adil bir şekilde değerlendirilmiyor. Sivasspor maçından sonra böyle kararlar istemiyoruz diyen tek takımız. Bu futbolun gerginliğini kişisel çıkar ve kaygılarla artırmayın. Cesur insanlara ihtiyacımız var. Hep birlikte incelenelim. Bunun başka bir çaresi yok. İnsanlar birbirine bileniyor. İlk sorumluluğumuz toplumsal sorumluluk. Şahsıma onlarca laf söylendi. Yalancı, ahlaksız, Alzheimer dendi, videolarda ağzımız taklit edildi. Hiçbirine cevap vermedik.

"VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN"

Normalde çok da sakin bir yapım yok, sinirlenebiliyorum. Ancak gerginliği yükseltmek istemiyorum. Türk futbolunu ileri götürmek için hepimizin her şeyine bakılsın. Kendinden emin olan, 'Her şey incelensin' desin. Federasyona imza verelim, ilk imzayı ben atarım. Gerekirse yasal düzenleme yapılsın dedik, neler yaşandı? Hakemleri gördüğünüz yerde çevirin, birisi tokatlarsa dendi, hakem yumruklandı, İstanbulspor sahadan çekildi. Sadece şampiyon olmak için bu kadar manipülasyon, bu işi farklı bir yere götürüyor... Hatalar eleştirilsin. Kaygı imparatorluğu çökmeli. İnsanlara zulmediliyor. Tüm VAR kayıtları, seminerler açıklansın ve her şey şeffaf olsun. Fanatik taraftarlar haricinde herkes adalet istiyor.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 4

Ben soruşturma talep edecektim, TFF başlatmış. Son derece de normal. Sızdırılıp, kırpılıyor görüntüler. İki tane maç var, biz çıkıp konuşmuyoruz bile. Siz de konuşuyorsunuz diyorlar, biz de camiayız. İletişim fakülteleri olan üniversitelerimiz, iletişimi incelesin. Hangi takımdan, hangi yönetici ne kadar açıklama yapmış, cevaben ne kadar açıklama yapılmış? Bunların hepsi konuşulsun. Medyanın da 'Hadi yapılsın' demesi gerekiyor ama kimse oralı olmuyor. Kim bu işi gerçekten geriyor, kim medyaya baskı yapıyor? Açıklanması gerekiyor. Cesur olmamız lazım. Doğru olduğunu düşünen, adil olan insan cesur olur. Ben ahlaksızların cesur olduğunu görmedim. İdealist insan cesurdur. Türk futbolu için ortadan konuşalım. Herkes kendine yapılan şeyleri açıklasın, kim yaptıysa ortaya çıksın.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 5

Her şey şeffaflaşmadığında kirli eller içeriden bilgiyi sızdırıyor. O görüntüler Amerika'ya gidiyor, Amerika'da yine kirli bir organizasyon buraya getiriyor. O görüntü gönderilmeden önce 3-4 açıklama yapılıyor. Hepsi de planlı. Galatasaray ne yapabilir? Rakibinizin yaptığı haksız puan kaybından sonra üste çıkmaya çalışmak gibi şeyleri yaparsak ortam daha da yükselecek. Keşke herkes birbirine sarılsa demeyeceğim ama doğru bir şekilde gitmesi lazım... Kim yaptıysa ortaya çıksın. Ne varsa çıksın. Kamuoyunda söz sahibi insanlardan, fikir önderlerinden ricam; 'her şey ortaya çıksın' fikrini desteklesinler.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 6

"PFDK SEVKLERİNİ ERTELEMEK İÇİN..."

Şampiyonluğa giderken bu işi ele vermek pahasına bunu yaptılar. Hem hakemler etkilensin hem PFDK sevkleri etkilensin diye yapılmıştır diye düşünüyorum. Her iki takım da Türk futbolunun en önemli kulüplerinden. Dört büyük var, hepimiz çok büyük değer arz ediyoruz. Hiçbir şey kimsenin tırnağının kanamasından değerli değil. Birine bir şey olacaksa şampiyonluğun hiçbir önemi yok. Kim şampiyon olacaksa olsun. Temizlenelim çağrısıdır bu. Süper Kupa inşallah düzgün bir şekilde oynanır.

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 7

"ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞ TARAFTARA TEKME ATMAK..."

Olmaması gereken bir olay Trabzon'da yaşananlar. Taraftarın kesinlikle sahaya girmemesi gerekiyor. Suların atılmaması gerekiyor... Bundan önceki maçlarda da oldu. Fenerbahçe - Galatasaray maçında da oldu. Fenerbahçe Stadı'nda da oldu. Hiçbir şekilde olmaması gerekiyor. Sahaya giren taraftar etkisiz hale getirilmişken vurulması, dışarıda bile vurulması... Halil Umut Meler'e vurulduğunda nasıl bir yankı uyandı? Doğruydu da o yankı. Hukukta ve vicdanda herkes eşittir. Taraftarın girmesi de yanlış, etkisiz hale getirildiğinde yumruklanması, kafasının tekmelenmesi de yanlış. Ben hukukçu olduğum için biliyorum, postalla vurduğunuzda bile silah sayılıyor. Hele ki krampon bambaşka bir şey. Adalet Bakanımız çok değerli bir açıklama yapıyor, herkesin adil bir şekilde yargılanması lazım diye. Bu açıklamayı Adalet Bakanı yapıyor. Kamuoyu baskısı, taraftar gücüyle hukuk çağrısının aleyhine bir şeyler söyleniyor. Bu hangi statta olursa olsun etkisiz hale getirilmiş bir taraftarın üzerine atladığında diğer taraftarlar da galeyana gelir. Bu olmaması gereken ancak anormal olmayan bir şey. Niye bir şeylerin üstü örtülüyor?

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 8

Ben bunları söyledim diye yine bir sürü şey söylenecek. Herkesin tarafsız olması lazım. Trabzon'da yaşananlar da milat olsun. Yanlışa yanlış olarak bakalım. PFDK sevkleri neden yapılmıyor, bu baskı yüzünden yapılmıyor. Oyuncu sayısı azaltılacak deniyor. Dedikodu olmadığını bilsem söylerim. Sevkle ilgili disiplin müfettişleri savcı gibidir. Olaya karışan kişileri sevk edersin. Onunla ilgili kararı PFDK verir. Sevk edilen kişi de 'Ben burada nefsi müdafaada bulundum' der. Kim karışmışsa sevk edersiniz. Fiil saldırıysa saldırıya göre, kavgaysa kavgaya göre sevk edersiniz. Güleriz ağlanacak halimize gibi bir drama yaşıyoruz. Bu olayın yaşanmaması gerektiği ayrı bir konu. Olaya girmeyen futbolcuların etkilenmesi ayrı bir konu. Onları gayet anlıyoruz. Ancak taraftara saldıran, dönen tekme atanlar ayrı konu. Neden hepsini adil bir şekilde konuşmuyoruz?

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur'dan flaş sözler! "Temiz Eller Operasyonu lazım" - Resim : 9

Galatasaray Fenerbahçe
TFF tüm kaydı yayınladı! F.Bahçe-Kasımpaşa maçında neler oldu? İtalyanlar Nelsson'u transfer edecek Ampute Milli Takımı'nın Avrupa mesaisi başlıyor Avusturya Türkiye özel milli maç ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?